В Лисичанській міській раді пройшло засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Вчора, 24 жовтня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій — начальника відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Володимира Агафонова.

На порядку денному засідання комісії були наступні питання:

— про ситуацію, яка склалася на Шахті ім. Г.Г.Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» з 19 жовтня 2018 року;

— про ситуацію з повного припинення постачання електричної енергії ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 31 жовтня 2018 року.

На Шахті ім. Г.Г.Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» 19 жовтня 2018 року зміна шахтарів відмовилася підніматися з лави на поверхню до виплати заборгованості із заробітної платні та зняття з посади генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» Валентина Кисельова, який, на їх думку, не справляється зі своїми службовими обов’язками. Рішенням трудового колективу шахтарів було зупинено ведення основних гірничі робіт.

Т.в.о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» Володимир Сімінченко, голова Лисичанської територіальної організації ППВП Володимир Іванішин, головний інженер ВП «Шахта ім. Г.Г.Капустіна» Володимир Петров проінформували членів комісії про ситуацію на шахті.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, члени місцевої комісії вирішили доручили керівництву ПАТ «Лисичанськвугілля» та Воєнізованому гірничо-рятувальному загону здійснити всі вичерпні заходи по недопущенню виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, рекомендувати Лисичанській міській раді підготувати звернення на центральні органи виконавчої влади та Луганську обласну державну адміністрацію — військово-цивільну адміністрацію з питань вирішення проблем сталого функціонування підприємств вугільної промисловості ПАТ «Лисичанськвугілля».

Окрім того, члени комісії розглянули питання щодо ситуації з повного припинення постачання електричної енергії ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 31 жовтня 2018 року у зв’язку з тим, що станом на 23 жовтня 2018 року заборгованість Лисичанськводоканала перед ЛЕО за активну електричну енергію становить 143 407,5 тис. гри., а за останні чотири місяці рівень розрахунків критично низький.

З цього питання члени комісії заслухали директора ЛКСП «Лисичанськводоканал» Євгена Лисенко та заступника начальника Лисичанського РЕМ ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» по збуту Андрія Панченка, обговорили ситуацію, що склалася та вирішили:

— Підготувати та направити листи про ситуацію, яка може статися на території мм. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля через припинення поставок електроенергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал», а також про загрозу виникнення надзвичайної ситуації до: прем’єр-міністра України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, народного депутата Дунаєва С.В, голови Луганської обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації,. ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», прокуратури Луганської області, СБУ в Луганській області, Головного управління Національної поліції в Луганській області.

— ЛКСП «Лисичанськводоканал» разом з Лисичанським міським управлінням ГУ ДСНС України в Луганській області забезпечувати підвіз питної та технічної води у першу чергу на об’єкти соціальної сфери (лікарні, дитячі садки та ін.) та скласти графіки підвозу питної та технічної води населенню міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля у разі виникнення надзвичайної ситуації.

— Направити звернення до Луганської обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації щодо виділення коштів з обласного бюджету на погашення заборгованості ЛКСП «Лисичанськводоканал» за спожиту електроенергію

З усіх питань відповідні рішення доведені до виконавців.