Трудовим архівом здійснено перевірку архіву підприємства ВАТ "Лисичанський завод ГТВ"

У вересні поточного року було здійснено перевірку архіву підприємства ВАТ«Лисичанський завод ГТВ» з метою проведення контролю за впорядкуванням документів з особового складу та забезпеченням їх збереженості протягом ліквідаційної процедури. Перевірка проводилась завідувачем трудового архіву Лисичанської міської ради.

Під час перевірки було переглянуто документи з кадрових питань (особового складу), документи тривалого зберігання, які відклалися під час діяльності підприємства. Звернуто увагу голови ліквідаційної комісії, відповідальних за впорядкування архівних документів, осіб, на те, що відбір документів для передачі на зберігання проводиться на підставі «Переліку видів документів, пов’язаних із забезпеченням соціального захисту громадян, що мають надходити до архівних установ у разі ліквідації...», який затверджений наказом Мінюсту України № 430/5 від 14.03.2013 р.

Були також дані роз’яснення, стосовно проведення експертизи цінності щодо відбору документів тривалого зберігання, із строками зберігання «до ліквідації підприємства», для передачі на зберігання у трудовий архів.

У ході перевірки було зазначено, що велика частина документів з особового складу потребує переплетення та оформлення у справи. За результатами перевірки надані методичні рекомендації щодо подальшої роботи з впорядкування архівних документів, створення обліково-довідкового апарату — описів справ, історичної довідки тощо.

Трудовий архів Лисичанської міської ради