"Не втрачена культура: Лисиччина скарбничка": мова танцю, енергія перемоги та незламний рух Анни Дарміної
- Культура
- 01.09.2026
До Дня міста відділ культури продовжує знайомство з видатними земляками у межах проєкту «Не втрачена культура: Лисиччина скарбничка»! Розповідаємо про хореографиню-постановницю естрадного танцю та street dance Анну Дарміну, для якої хореографія стала справжнім покликанням і сенсом життя.
Понад 15 років свого шляху пані Анна присвятила хореографічному мистецтву. Лисичани пам’ятають її як талановиту керівницю гуртка та педагогиню-організаторку Лисичанського Центру позашкільної роботи зі школярами та молоддю. Разом зі своїм колективом «Dance Kids» вона впевнено крокувала до вершин — від перших виступів до престижних перемог на міських, регіональних та всеукраїнських фестивалях. Її зв’язок із рідним закладом був по-справжньому особливим: уперше вона переступила його поріг ще у 3,5 роки на заняттях із ритміки, а згодом повернулася навчати дітей пліч-о-пліч зі своїми першими наставниками.
Через повномасштабну війну пані Анна була змушена залишити рідний дім. Будівлю Центру було зруйновано, а вихованців розкидало світом. Проте щира любов до справи стала головною внутрішньою опорою. В евакуації у польському місті Гдиня вона з нуля заснувала студію «Victory Dance Gdynia», яка згуртувала українських дітей та здобула безліч нагород на міжнародних сценах. Нині Анна масштабує свою справу й розвиває танцювальну спільноту «Victory Dance Sweden» у шведському місті Гетеборг.
Серце хореографині завжди залишається з рідним Лисичанськом:
«Я точно знаю одне: усі мої однодумці, вихованці та колеги, які залишаються зі мною, з величезним задоволенням організують грандіозне танцювальне свято в рідному місті. Це буде свято єднання для кожної лисичанської родини — від найменших дітей до дорослих».
Пишаємося силою характеру, лідерським хистом і світлою енергією нашої землячки й продовжуємо зберігати культурну спадщину Лисичанська разом!