Молодь Лисичанська за підтримки міської ради візьме участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»

Вчора, 3 січня в Лисичанській міській ради пройшла публічна дискусія, темою якої стало питання участі нашого міста у Національному конкурсі «Молодіжна столиця України». Організаторами конкурсу є Міністерство молоді та спорту, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Основною метою змагання є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Ініціаторами публічної дискусії виступили представники навчальних закладів та громадськості Лисичанська. Регіональним координатором конкурсу «Молодіжна столиця України» є викладач відокремленого підрозділу (ВП) «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» Олена Хомич. Вона детально ознайомила присутніх з умовами участі та перевагами перемоги у конкурсі, а також запропонувала презентацію з цікавими тематичними відеороликами. Після цього всі присутні мали змогу висловити свою точку зору стосовно питання участі у конкурсі. Дискусія проходила у приємній дружній атмосфері.

Присутні на заході, депутат Лисичанської міської ради Олег Романов та працівники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради на чолі з начальником відділу Ніною Нецвєт, підтримали ініціативу участі у Національному конкурсі «Молодіжна столиця України» та були задоволені ініціативністю молоді міста. Тепер черга за заповненням заявки для участі та подання її на розгляд конкурсної комісії, що й буде зроблено найближчим часом.

Зазначимо, що починаючи з 2017 року, цей конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться в Україні щороку, відзначаючи найкраще місто країни для проживання та розвитку молоді. Молодь Лисичанська вперше вирішила спробувати свої сили та взяти участь у змаганні міст. Адже місто-переможець отримає чудові переваги. Серед яких проведення в місті всеукраїнського молодіжного форуму, промоція міста на європейському рівні, підвищення іміджу та рівня довіри до міської влади, налагодження співпраці з містами-молодіжними столицями в Європі, стимулювання участі молоді в житті міста.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради