• Лисичанське міське управління
  • Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області
  • Адреса: вул. Карла Маркса 133-а, м.Лисичанськ, Луганська область, 93100
  • Телефон: 7-19-54, 7–56-03
  • Е-mаіl: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
  • Начальник Лисичанського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Шпень Геннадій Григорович
 

Щодо оформлення санітарних паспортів на транспортні засоби, що використовуються для перевезення харчових продуктів

Управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в межах своєї компетенції інформує:

Відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та їх споживачами регулює Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Статтями 43 та 44 зазначеного Закону встановлені гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей та до транспортних засобів, призначених для торгівлі та транспортних засобів для перевезення харчових продуктів. Оформлення санітарних паспортів на транспортні засоби Законом не передбачено.

Подробнее...

Увага, гриби! Отруєння грибами небезпечне для життя

В Україні розпочався грибний сезон. Аналіз випадків отруєнь грибами в Україні свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас. Адже бліда поганка у багатьох регіонах просто не росте, наприклад, на півдні, проте основні масові отруєння реєструють саме там.

Подробнее...

Рішення №3 від 15.02.2019 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення №3 від 15.02.2019 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_3_15_02_2019.pdf)RHPK_3_15_02_2019.pdf[ ]1705 kB

Щодо обов'язкової ідентифікації і реєстрації сільськогосподарських тварин

Станом на 01.09.2019 на підконтрольній Головному управлінню Держпродспоживслужби в Луганський області території утримується близько 10800 голів неідентифікованого поголів’я дрібної рогатої худоби, що створює перешкоди в забезпеченні державними установами ветеринарної медицини ефективних протиепізоотичних заходів, не дає можливості здійснювати належний контроль за рухом поголів’я і створює значні ризики для стабільності епізоотичної ситуації на підконтрольній території.

Подробнее...

Рішення №1, 2 від 11.02.2019 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення №1, 2 від 11.02.2019 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_1_2_11_02_2019.rar)RHPK_1_2_11_02_2019.rar[ ]2102 kB

Обережно, ботулізм!

Ботулізм відноситься до найбільш важких харчових отруєнь, які супроводжуються високою летальністю.

Збудник ботулізму ‒ це спорообразующий мікроорганізм, який набув значного поширення в природі. Його виявляють у ґрунті, фруктах і овочах, рибі, в екскрементах теплокровних тварин. Небезпечний продукт життєдіяльності мікроба ‒ токсин. За своєю біологічною активністю ботулінічний токсин перевершує всі відомі токсини інших мікроорганізмів.

Подробнее...

Ще раз про проведення державної реєстрації потужностей

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператор ринку харчових продуктів, який провадить діяльність що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу згідно даного Закону, зобов’язаний подати до територіального органу компетентного органу (Лисичанське міське управління Держпродспоживслужби) заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Подробнее...

До відома операторів ринку харчових продуктів

З метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом зі спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Подробнее...

Щодо попередження масового отруєння бджіл та вимог діючого законодавства в галузі бджільництва

Вимоги законодавства:

1. Реєстрація пасіки за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи відповідно до Порядку реєстрації пасік, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики України від 20.09.2000 № 184/82.

2. На пасіку повинен бути оформлений Ветеринарно-санітарний паспорт, відповідно до вказаного Порядку, який видається державною установою ветеринарної медицини після обстеження пасіки. Ветеринарно-санітарний паспорт є офіційним документом, який слід пред’являти для отримання ветеринарного свідоцтва або довідки.

Подробнее...

Комплексний план невідкладних спеціальних заходів щодо виявлення, локалізації та ліквідації карантинного бур'яну амброзії полинолистої на території Луганської області в 2018-2020рр.

   Нагадуємо, що рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації від 12.12.2017, протокол №30, затверджено «Комплексний план невідкладних спеціальних заходів щодо виявлення, локалізації та ліквідації карантинного бур'яну амброзії полинолистої на території Луганської області в 2018-2020рр.» 
     Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області

Свята тривають: профілактика харчових отруєнь!

Неприємні відчуття у шлунку, кишкові розлади, переїдання і навіть харчові отруєння – це саме той аспект, на який наголошують медики та застерігають під час проведення святкувань.

Харчові отруєння — гострі захворювання, що виникають у наслідок споживання їжі, яка масивно забруднена певними видами мікроорганізмів або містить токсичні для організму речовини мікробної або немікробної природи.

Подробнее...