У Луганській області відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

2 червня у Луганській обласній державній адміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням Сергія Гайдая.

Члени комісії заслухали доповіді про заходи із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та етапи послаблення протиепідемічних заходів на території Луганської області.

Луганщина перебуває на останньому місці в країні по поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19. Так, станом на 02.06.2020 на території Луганської області зареєстровано за первинними діагнозами 393 підозрілих випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 47 випадків лабораторно підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) у вірусологічній лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» передбачена можливість послаблення або застосування протиепідемічних заходів на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила починаючи з 3 червня 2020 року відновити роботу інклюзивно-ресурсних центрів та закладів позашкільної освіти.

З 10 червня 2020 року дозволити:

діяльність закладів культури, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;

— діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів; діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.