В облдержадміністрації відзвітували про протидію розповсюдженню коронавірусу

Сьогодні, 5 червня, в Луганській обласній державній адміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням Сергія Гайдая.

Члени комісії заслухали доповіді про заходи із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та етапи послаблення протиепідемічних заходів на території Луганської області.

Станом на 5 червня 2020 року на території Луганської області зареєстровано за первинними діагнозами 426 підозрілих випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 51 випадок лабораторно підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) у вірусологічній лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України». Інтенсивний показник складає 7,7 випадків на 100 тисяч населення. Інцидентність по області становить за останні сім днів 0,75. Одужало 43 хворих.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 435, передбачена можливість послаблення або застосування протиепідемічних заходів на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила з 5 червня 2020 року дозволити:

— діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 (зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 435) та Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 № 18 (в редакції постанови головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 № 32);

— особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції відповідно до абзацу шостого пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392;

— проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.

Починаючи з 10 червня 2020 року буде дозволено:

— діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;

— діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

За матеріалами офіційного сайту Луганської обласної державної адміністрації http://loga.gov.ua/