Щодо роботи комісії з питань обліку та реєстрації бездомних громадян

З метою забезпечення реалізації прав бездомних громадян на реєстрацію та отримання соціальних послуг, передбачених законодавством, рішенням виконавчого комітету Лисичанської міської ради від 17.03.2009 року № 190 створена та працює міська комісія з питань обліку та реєстрації бездомних громадян за головуванням заступника міського голови Максима Сергійовича Головньова.

Комісія в своїй діяльності керується Законом України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», Порядком обліку та реєстрації бездомних громадян, затвердженим рішенням виконкому Лисичанської міської ради від 17.03.2009 року № 190.

Комісія розглядає заяви громадян, які з будь-яких причин залишилися без певного місця проживання та не можуть самостійно вирішити питання реєстрації.

Протягом 2016 року проведено 7 засідань зазначеної комісії, на яких було розглянуто 33 заяви від громадян, дозволено реєстрацію за юридичною адресою терцентру 10 особам. За результатами роботи комісії у 2016 році здійснено сприяння у відновленні паспортних документів 5 особам, ідентифікаційного номера — 1 особі, здійснено сприяння в оформленні пенсії за віком 2 особам, 2 особам подовжено (відновлено) групу інвалідності, 2 особи поставлено на облік до міського центру зайнятості з метою пошуку роботи, 2 особи, яких було поставлено на квартирний облік, отримали ордери на невпорядковане житло.

16 березня поточного року відбулося чергове засідання вищезазначеної комісії, на якому було розглянуто 5 заяв від громадян. За результатами розгляду справ осіб, що звернулися по допомогу, було дозволено реєстрацію за юридичною адресою терцентру 1 мешканці міста, 3 мешканцям складено план самостійного виходу із складної життєвої ситуації, в якій вони опинилися, 1 громадянин на засідання комісії не з’явився.

Багато негативних факторів можуть спричинити стан фактичної бездомності, проте, якщо людині вчасно надати допомогу та підтримку, можна попередити появу чергового безхатченка на вулиці.

Щоб подати заяву на розгляд комісії, потрібно звернутися за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, буд. 22Б (територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Телефон для довідок 7-29-29.

Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацевлаштованих громадян Лисичанської міської ради