У Лисичанську вшанували пам'ять жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Лисичанську відбувся обласний меморіальний захід.

Біля пам’ятного знаку жертвам єврейського населення, які загинули у місті під час Другої світової війни зібралися керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, керівники і співробітники органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, представники єврейської громади області, жителі міста.

Згадуючи сумні історичні події, Сергій Шилін відзначив, що головним завданням для нас та всіх прийдешніх поколінь є спомини про злочини минулого і недопущення їх повторення в майбутньому.

«Всі ми — люди, незважаючи на національність, і тому всі ми маємо шанувати найбільші суспільні цінності — свободу, толерантність, гуманізм, мир та злагоду, які мають завжди панувати на нашій землі», — наголосив Сергій Іванович.

Заступник глави ЛОДА Катерина Безгинська, керівник Сєверодонецького відділення благодійного фонду «Хейд Нер» Діана Головіна та представник єврейської громади міста Рубіжного Михайло Шапіро також виступили під час заходу, а очевидець подій Голокосту Йосип Бухніцкій, який народився під час Другої світової війни в стінах концтабору — поділився своїми спогадами.

Учасники заходу вшанували пам’ять всіх невинно убієнних за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.

Зазначимо, що Голокост став поворотною точкою в історії людства, після якої цивілізований світ проголосив принцип «Ніколи більше!», взявши на себе зобов’язання протистояти війні і геноциду.

Ми живемо у ХХІ столітті. Хочеться вірити, що такого більше ніколи не повториться. І з нами, і з нашими нащадками буде залишатися тільки пам’ять про ці трагічні сторінки історії.