У Лисичанську відбувся перший тренінг робочої групи з питань розробки Стратегії розвитку системи соціального захисту

Сьогодні, 22 грудня, у військово-цивільній адміністрації (ВЦА) м. Лисичанська відбувся перший тренінг робочої групи з питань розробки Стратегії розвитку системи соціального захисту на 2021-2026 роки та відповідного Плану дій на 2021 рік на території Лисичанської територіальної громади. Захід проходив в рамках реалізації Проєкту «Стратегічні, цифрові та партитисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей», що реалізується місцевою Асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація учасниць кого розвитку громад» в рамках проекту «Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)», що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

Проєкт має на меті покращити якість та доступність системи соціального захисту, яка спрямована на потреби усіх незахищених груп населення. За підсумками чотирьох тренінгових засідань робочої групи та серії воркшопів з мешканцями за кілька місяців буде створений проєкт Стратегії розвитку системи соціального захисту нашої громади.

У першому тренінгу взяли участь заступник керівника ВЦА м. Лисичанська Євген Наюк, представники структурних підрозділів ВЦА, установ соціального захисту населення та громадських організацій міста. Модератором тренінгу виступив заступник директора Фундації ПАУСІ, експерт Асоціації учасницького розвитку громад Костянтин Плоский.

Під час заходу учасники провели SWOT-аналіз системи соціального захисту Лисичанська, сформулювавши сильні та слабкі сторони, можливості та ризики.

Члени робочої групи визначили основних державних та недержавних, наявних та потенційних стейкхолдерів, а також основні цінності, які спільні для усіх структурних підрозділів ВЦА, організацій та установ, що опікуються сферою соціального захисту у Лисичанську.

Зауважимо, що результати роботи будуть покладені в основу розробки проєкту Стратегії розвитку системи соціального захисту, а наступний тренінг відбудеться вже за місяць.