В Лисичанську завершено міський етап конкурсу «Вихователь року – 2013»

З 1 по 15 лютого в Лисичанську проводився I (міський) тур Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року — 2013», про участь у якому подали заяву 15 вихователів із 12 дитячих садочків міста.

Сам конкурс проводився в 3 етапи:

На першому етапі конкурсу учасники надали матеріали «Портфоліо» з описом власного досвіду, авторськими розробками занять та інноваційних форм роботи з дітьми дошкільного віку та їх батьками.

На цьому етапі конкурсанти провели майстер-клас «Представлення власного дидактичного посібника та дидактичної гри», а також пройшли творче випробування, відповідали на питання діагностичної анкети, продемонстрували своє знання інноваційних педагогічних технологій, тощо. Окрім того, учасники конкурсу поділилися своїми думками на тему «Вихователь дошкільного навчального закладу — це...» у формі твору-ессе.

На другому етапі конкурсу 8 педагогів-вихователів, яких було відібрано за результатами першого етапу, продемонстрували окремі форми освітньої роботи з дітьми дошкільного віку у вигляді показового заняття «Я роблю це так...». Форми освітньої роботи з дітьми ілюстрували досвід роботи педагога з вихованцями, його творчий підхід до використання сучасних інноваційних технологій та здатність продукувати нові авторські нароби.

Окрім того, з метою розкрити творчій потенціал конкурсантів на другому етапі було проведено ще один творчий конкурс — «Моє захоплення».

На третьому етапі конкурсу, що пройшов сьогодні, 15 лютого, на базі КУ «Лисичанський методичний центр» учасники конкурсу на розгляд журі та перед своїми колегами презентували власний педагогічний досвід на основі електронної презентації, а також продемонстрували вміння використовувати в практиці роботи з дітьми дошкільного віку інформаційно-комуникативних технологій.

За результатами трьох етапів журі розподілило місця наступним чином: третє місце поділили Ольга Горбачова (д/с «Шпачок») та Анжела Мороз (д/с «Дюймовочка»), другою стала Ірина Капустіна (д/с «Усмішка»), а найкращим вихователем було визнано Олену Лук’янову (д/с «Світлячок»). Саме вона і візьме участь у II (обласному) турі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року — 2013», який відбудеться у березні 2013 року.

Переможці конкурсу нагороджені грамотами та дипломами відділу освіти Лисичанської міської ради.