Відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 12 вересня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

До складу комісії увійшли представники виконавчих органів міської ради та Лисичанського міського центру зайнятості. Засідання комісії відбулося під головуванням заступника міського голови Головньова М.С.

Під час засідання членами комісії було розглянуто 179 заяв, з них:

— 3 заяви щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

— 158 заяв щодо призначення житлової субсидії;

— 4 заяви з питання внесення пільговиків до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

Також, комісією розглянуте подання на 8 осіб щодо припинення надання житлової субсидії, та 15 заяв з питання подовження строку подання заяви щодо отримання коштів невикористаної житлової субсидії.

За результатами роботи комісії державна соціальна допомога трьом малозабезпеченим сім’ям призначена без зниження розміру допомоги.

Житлова субсидія на понаднормову площу житла призначена 63 заявникам, 4 — субсидія буде розрахована на встановлену законодавством соціальну норму житла.

Членами комісії розглянуто 24 заяви щодо призначення житлової субсидії на фактично проживаючих осіб, та 60 особам житлова субсидія буде призначена у відповідності з діючим законодавством у зв’язку з отриманням доходів менших ніж розмір мінімальної заробітної плати. Комісією, також, було розглянуто ряд інших заяв з питань призначення житлової субсидії.

По заявам, з питань внесення пільговиків до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання, комісією прийняте позитивне рішення.

Засідання комісії проводяться кожного тижня. Всього в 2018 році проведено 27 засідань комісії на яких розглянуто 2372 заяви щодо призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради