З 1 квітня запроваджено додатковий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України  від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям».

Відповідно до постанови з 1 квітня 2019 року запроваджено додатковий вид соціальних виплат допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Розмір допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях становить 1700 гривень щомісячно.

Водночас зазначаємо, що рішенням Уряду збережено право на отримання із 01.04.2019 допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, особам, які звернуться за її призначенням протягом квітня — червня 2019 року.

Для призначення допомоги подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, та копії таких документів (з пред’явленням оригіналів):

— посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї;

— свідоцтв про народження всіх дітей.

Документи подаються заявником особисто, за умови пред’явлення паспорта.

Звертаємо увагу, що оскільки дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років, норма щодо надання копії посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) застосовується для дітей після виповнення шестирічного віку.

З питань надання вищезазначеного виду допомоги звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22А, кабінет 1А, понеділок-четвер з 08.00 до 17.00, п’ятниця з 08.00 до 16.00, без перерви на обід.

Телефон для консультацій та попереднього запису відвідувачів на прийом: (06451)7 35 97, або 0668617796.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради