Відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

В Управлінні праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Засідання відбулося під головуванням заступника міського голови Максима Головньова, за участю представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, які входять до складу комісії.

Під час засідання членами комісії було розглянуто 32 заяви, в тому числі з питань:

— призначення житлової субсидії — 23;

— призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям — 5;

— внесення пільговиків до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання — 4.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

Окрім того, комісією було розглянуто подання з питання припинення надання житлової субсидії 8 особам, які не повідомили про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято відповідні рішення, з них щодо призначення житлової субсидії:

— на понаднормову площу житла — 7 заявникам;

— на фактично проживаючих осіб — 8 заявникам.

Також, 4 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення.

В призначенні допомоги малозабезпеченим сім’ям відмовлено двом сім’ям.

По заявам, з питань внесення пільговика до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги за місцем його фактичного проживання, комісією прийняті позитивні рішення.

Зазначимо, що комісія створена відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради