Про надання населенню якісної протезно-ортопедичної допомоги

З початку 2019 року з метою надання населенню якісної протезно-ортопедичної допомоги за місцем проживання регулярно, згідно з графіками, в будівлі управління праці та соціального захисту населення здійснюється прийом громадян спеціалістами Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства (далі – Харківський КЕПОП).

Підприємство безкоштовно забезпечує осіб з захворюваннями опорно-рухового апарату протезами нижніх і верхніх кінцівок, ортопедичним взуттям, ортезами різного функціонального призначення. Крім того підприємство здійснює ремонт протезно-ортопедичних виробів.

Так, 6 вересня відбувся черговий плановий виїзд до міста Лисичанськ спеціалістів медико-технічної бригади Харківського КЕПОП.

За результатами прийому близько 38 жителів нашого міста та довколишніх населених пунктів отримали наступні послуги:

— огляд і консультація лікарів-ортопедів;

— зняття мірок спеціалістами;

— оформлення замовлень;

— проведення примірки виробів;

— видача готової продукції на підставі раніше укладених договорів між управлінням та Харківським КЕПОП.

На виконання умов Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321, станом на 01.09.2019 управлінням укладено 91 двосторонніх та тристоронніх договори на забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб кріслами колісними, малими засобами реабілітації, протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям на загальну суму 2 401,5 тис. грн.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради