Щодо додаткових соціальних гарантій на період карантину для ФОП, які мають дітей

Постановою КМУ «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» від 22.04.2020 № 329 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/329-2020-п), яка набрала чинності 05.05.2020, запроваджено допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям (далі — ФОП), які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, за умови сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Допомога призначається управлінням праці та соціального захисту населення з місяця звернення на період карантину та на один місяць після дати його відміни, за зверненням одного із батьків (опікунів) із числа ФОП.

Допомога надається на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку (для дітей віком до 6-ти років — 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років — 2 218 грн.).

Цей вид допомоги не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня».

Перелік документів для призначення допомоги на дітей:

  • — заява (за встановленою формою):
  • — копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • — довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • — копія документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • — копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Подати заяву і документи для призначення допомоги можна в електронній формі через електронний сервіс на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики (https://www.msp.gov.ua/, розділ «Е-СЕРВІСИ») з накладанням кваліфікованого електронного підпису або за посиланням для надання послуги з призначення допомоги — https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua.

Також заяву з усіма документами можна надіслати на адресу управління (вул. Малиновського, 22а, м. Лисичанськ, 93100) поштою або надати через скриньку для кореспонденції, встановлену біля входу у будівлю управління.

Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунок (IBAN, що містить 29 символів) заявника у банківській установі.

Більш детальну інформацію щодо надання допомоги на дітей ФОП можна отримати за телефонами управління: (06451) 73597, моб. 0668617796.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради