До уваги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» № 796-XII від 28.02.1991р., із змінами, громадяни, віднесені до 1 і 2 категорій мають право на медичне обслуговування, а саме:

- безплатне придбання ліків за рецептами лікарів;

- безкоштовне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я).

Громадянам, віднесеним до 3 категорії, зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. У 2020 році ця сума складає 2940 грн. Довідка про право на отримання пільг надається управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради.

Медичне обслуговування (надання ліків за пільговими рецептами лікарів та послуги зубопротезування) є одним із заходів Міської цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2019 – 2021 роки, фінансування якого здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

На пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2020 рік виділені бюджетні асигнування у розмірі 531,0 тис.грн., в тому числі:

- на забезпечення безплатними ліками за рецептами лікарів – 371,7 тис.грн.;

- на безкоштовне зубопротезування – 159,3 тис.грн.

На сьогоднішній день бюджетні кошти освоєні у сумі 122,0 тис.грн., в тому числі:

- на забезпечення безплатними ліками за рецептами лікарів – 116,2 тис.грн.;

- на безкоштовне зубопротезування – 5,8 тис.грн.

Шановні громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, запрошуємо вас скористатися правом на пільги щодо забезпечення безплатними ліками та отримання послуг з безоплатного зубопротезування.

Отримати зазначені пільги можна, звернувшись у Центри первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2 до сімейного лікаря та до Міської стоматологічної поліклініки.

За більш детальною інформацією можна звернутись до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22А, каб. № 5, 6, тел. 7-30-27.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради