Щодо отримання послуг із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб

unnamedУправління соціального захисту населення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (далі – УСЗН) інформує.

Урядовим рішенням від 10.03.2021 № 190 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб».

Відтепер надана можливість отримати послуги із психологічної реабілітації членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, а також дружинам (чоловікам) осіб, яким установлено один із таких статусів:

  • учасника бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • учасника війни;
  • постраждалого учасника Революції Гідності;
  • особи, на яку поширюється чинність Закону, – відповідно до абзаців четвертого – восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

Для отримання послуг із психологічної реабілітації вищезазначеним особам потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі, за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу) та подати наступні документи:

  • 1) заяву;
  • 2) копію відповідного посвідчення (засвідчену підписом особи);
  • 3) копію документу (засвідчену підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копію документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус);
  • 4) копію свідоцтва про шлюб (за потреби).

Більш детальну інформацію можна отримати звернувшись до УСЗН за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22а, каб. № 7, понеділок - четвер з 0800 до 1700, у п’ятницю з 0800 до 1600, перерва з 1200 до 1248.

Звертаємо увагу, що в умовах карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, прийом в УСЗН здійснюється за попереднім записом за телефонами: (06451) 7-30-27, 099 750 39 92.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА