Про продовження строку виплати щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг в період карантину

 Управління соціального захисту населення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (далі - управління) інформує.

Відповідно до п. 5 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 (далі – Порядок), у разі коли закінчення поточного шестимісячного строку виплати грошової допомоги відбулося в період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни карантину, строк виплати грошової допомоги в раніше встановленому розмірі продовжується на період карантину та на один місяць після його скасування без звернення особи до управління.

Враховуючи норми чинного законодавства, управлінням в травні поточного року в автоматичному режимі проведено масовий перерахунок по продовженню строку виплати щомісячної адресної допомоги 898 сім’ям до 01.08.2021 в раніше встановленому розмірі.

Нагадуємо, що згідно з Порядком, уповноважений представник сім’ї, якому призначено грошову допомогу, зобов’язаний повідомляти управління про зміну обставин, які впливають на призначення грошової допомоги, протягом трьох днів з дня виникнення таких обставин.

Консультації з питань призначення та виплати грошової допомоги можна отримати за телефонами управління: (06451) 7-35-97, 7-36-16, моб. 066 861 77 96.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА