Трьом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування призначили грошову компенсацію на придбання житла

Вчора, 5 вересня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання міської комісії з питань визначення потреби та освоєння субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Під час засідання заступник міського голови Ігор Ганьшин доповів, що відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації від 29.08.2019 №683 «Про затвердження розподілу субвенції з місцевого бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 2019 рік» місту Лисичанську виділено 1 051 243 грн. для придбання житла зазначеним категоріям дітей.

Після спілкування з особами, яким планується придбати житло, відповідно до порядку черговості взяття на квартирний облік, було з’ясовано, що вони виявили бажання скористатися правом на отримання грошової компенсації для придбання житла.

За підсумками голосування, члени комісії призначили грошову компенсацію на придбання житла трьом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування пропорційно у розмірі 350 414,35 грн. на кожну особу.

Зазначимо, що ці особи мають право використати грошову компенсацію тільки на придбання житла та протягом наступних 10 років не зможуть здійснити продаж придбаного житла.

ДОВІДКОВО

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 №616 затверджено Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до цього Порядку одним із напрямів забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у віці від 16 до 23 років є виплата грошової компенсації з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб.

Під дію цієї постанови у м. Лисичанську потрапляє 72 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та осіб з їх числа.