Про роботу міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 11 вересня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Під час засідання комісією розглянуто питання призначення соціальної допомоги та житлової субсидії в окремих випадках, визначених Порядом призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (постанова КМУ від 24.02.2003 № 250), Положенням про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ від 21.10.1995 № 848), та питання щодо взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 № 117).

Зокрема, членами комісії було розглянуто всього 43 заяви громадян, в тому числі щодо:

— призначення житлової субсидії — 37;

— призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (далі — державна соціальна допомога) — 2;

— внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання — 4.

Зазначимо що, по кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято рішення щодо призначення житлової субсидії:

— на понаднормову площу житла — 16 заявникам;

— на фактично проживаючих осіб — 14 заявникам.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення.

За рішенням комісії державна соціальна допомога призначена (без зниження розміру допомоги) одній сім’ї.

З питання внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги за місцем його фактичного проживання комісією прийнято позитивне рішення по 4 заявам пільговиків.

Окрім того, комісією було розглянуто подання з питання припинення надання житлової субсидії 5 особам, які не повідомили про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства та про зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання.

Всього з початку 2019 року проведено 23 засідання комісії, на яких розглянуто 1635 заяв.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради