Про роботу Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, 18 вересня, у міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Під час засідання члени Координаційної ради розглянули проведення дієвих інформаційно-просвітницьких заходів, які спрямовані на зростання правової культури молоді щодо гендерної рівності, заслухали інформацію про чисельність населення міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля у розрізі основних вікових груп та обговорили листи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

У своїй доповіді директор Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 — ДНЗ «Барвінок» Наталія Скрябіна зазначила, що при плануванні виховної роботи школи і реалізації будь-яких навчальних програм, є важливим врахування гендерного підходу, що базується на партнерських засадах, рівних можливостях жінок і чоловіків у різних сферах життєдіяльності. Протягом минулого навчального року було проведено низку заходів просвітницького спрямування з метою підвищення правової культури молоді щодо гендерної рівності, — зазначила Наталя Олексіївна.

Начальник управління статистики м. Лисичанськ Тетяна Сидорчук повідомила, що за оцінкою, здійсненою на основі наявних адміністративних даних щодо державної реєстрації народження і смерті та зміни місця проживання, станом на 1 січня 2019 року чисельність населення становила 111270 осіб, у тому числі: м. Лисичанськ — 97251 особа, м. Новодружеськ — 7049 осіб, м. Привілля — 6970 осіб. Упродовж 2018 року чисельність населення зменшилась на 1394 особи внаслідок природного, та за рахунок міграційного скорочення.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт повідомила присутнім про листи Департаменту соціального захисту населення Луганської міської ради, в яких йде мова про вжиття заходів та вивчення потреби у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля у послугах для постраждалих від домашнього насильства, в тому числі: створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (притулки, центри медико-соціальної роботи реабілітації постраждалих осіб, мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, денний центр соціально-психологічної допомоги, спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування, телефонна «гаряча лінія»).

За підсумками обговорення, членами Координаційно ради було вирішено створити робочу групу з числа представників служб, відділів та організацій, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та вжити вичерпних заходів щодо неухильного виконання норм чинного законодавства України.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради вкотре нагадує, що при відділі діє «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, протидії торгівлі людьми (тел.: (06451) 73543, 72939; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62).

Ви може звернутися до:

— служби у справах дітей Лисичанської міської ради (тел.: (06451) 73509, 72661; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— комунального закладу «Лисичанський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (тел.: (06451) 72460, 72696; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— відповідних підрозділів Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області — дільничних інспекторів поліції, а якщо це стосується дитини, до інспекторів сектору превенції, за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 70454, 102).

За інформацією відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради