Чи можна змінити декларацію про готовність об’єкта до експлуатації?

Кабмін постановою від 30.10.2013 № 918 встановив порядок внесення змін та скасування декларації про готовність об’єкта до експлуатації

Постановою передбачається, що у разі виявлення Держархбудінспекцією недостовірних даних (встановлення факту, що на дату реєстрації декларації інформація, яка зазначалася в декларації, не відповідала дійсності, та/або виявлення розбіжностей між даними, зазначеними у декларації), наведених у зареєстрованій декларації, є підставою вважати об’єкт самовільним будівництвом.

Зокрема, якщо такий об’єкт побудований або будується на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, або без документа, який дає право виконувати будівельні роботи, чи належно затвердженого проекту або будівельного паспорта, реєстрація такої декларації підлягає скасуванню Держархбудінспекцією.

У такому випадку замовник зобов’язаний протягом 3 робочих днів з дня самостійного виявлення технічної помилки (описки, друкарської, граматичної, арифметичної помилки) в зареєстрованій декларації або отримання відомостей про виявлення недостовірних даних подати достовірні дані щодо інформації, яка потребує змін. Такі дані суб’єкт може подати до інспекції особисто або надіслати рекомендованим листом з описом вкладення заяви за встановленою формою.

До замовника, який самостійно виявив допущену технічну помилку та подав відповідну заяву, штрафні санкції за раніше подану з помилками декларацію або виявлені в ній недостовірні дані не застосовуються.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/918-2013-%D0%BF

Інформація з сайту Дежпідприємництва (http://www.dkrp.gov.ua/info/2886)