Про роботу відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла за ІIІ квартал 2018 року

Станом на 01.10.2018 року на квартирному обліку за місцем реєстрації при Лисичанській міській раді перебуває 765 сімей, з них правом першочергового отримання житла користуються 309 сімей, правом позачергового одержання житла — 179 сімей.

За ІІІ квартал 2018 року на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, поставлено 40 сімей. Знято з квартирного обліку 9 сімей. Відмовлено у постановці на квартирний облік 2 особам.

За звітний період розподілено та надано 4 квартири повторного заселення, з них: 1 квартира надана сім’ї, яка користуються правом позачергового отримання житла, 2 квартири надані, як службові, 1 — як відселення зі зруйнованого під час проведення АТО будинку № 17 по кв. Східний у м. Лисичанську.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» відділами та службами Лисичанської міської ради продовжується робота у напрямку придбання квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа.

За ІІІ квартал 2018 року спеціалістами відділу забезпечено організацію та проведення 6 засідань громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради. На підставі протоколів комісії підготовлено 9 проектів рішень виконкому.

Обстежено житлові умови 42 громадян, які звернулись до Лисичанської міської ради з житлових питань, та за результатами перевірки складені акти.

Заповнено 50 форм надання інформації до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Відділом підготовлено 210 інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єктів та об’єктів нерухомого майна. Відділом підготовлено і видано 43 копії ордерів.

Станом на 01.10.2018 року кількість приватизованого житла складає 31383 квартир, що становить 90% усього житлового фонду, який складає 34765 квартир.

За ІІІ квартал 2018 року приватизовано 25 квартир комунальної форми власності. Заархівовано 32 справи.

Продовжується робота з опису приватизаційних справ постійного зберігання. Станом на 01.10.2018 року сформовано 128 справ на 4509 квартир.

За звітний період працівниками відділу розглянуто 67 звернень, заяв та листів, з них: 26 звернень від громадян, 41 звернення від установ, підприємств та організацій. Усі звернення розглянуті відділом відповідно до норм чинного законодавства.

Начальник відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла Тетяна Перепелиця