Фильтр
  • Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва запрошує на навчання

    Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва запрошує на навчання.

    Більш детальна інформація про вступ за посиланням bit.ly/3C5DVJ0

     

  • Навчальний рік добігає фінішу

    В останній день травня для 7132 учнів закладів загальної середньої освіти Лисичанської міської територіальної громади пролунав останній дзвоник, що сповістив про закінчення 2022-2023 навчального року.

    Року непростого, сповненого невизначеності, тривог, блекаутів, і водночас, року нових знань, досягнень, особистих перемог, сили духу та нескореності.

    Читайте повністю за посиланням https://bit.ly/3CmWl8h.

  • Хто зможе отримати кошти для придбання путівок на оздоровлення та відпочинок дітей за рахунок держави за принципом "гроші ходять за дитиною"

    В рамках пілотного проєкту “гроші ходять за дитиною”, який реалізується Міністерством соціальної політики, кошти на оздоровлення може отримати один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї.

    При цьому державна підтримка передбачена для дітей зазначених категорій, місце проживання яких задекларовано/зареєстровано на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій, знаходяться на кордоні з російською федерацією.

    Детальніше дивіться в інфографіці.

  • Держприкордонслужба не обмежує виїзд за кордон юнаків до 18 років!

    У звʼязку з появою на інформаційних ресурсах повідомлень щодо заборони виїзду з України 17-річним юнакам, вносимо розʼяснення

    Після введення в Україні воєнного стану обмежено виїзд громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років (окрім визначених винятків). На 17-річних юнаків ці обмеження не розповсюджуються!

    ДПСУ під час оформлення громадян керується вимогами ПКМУ № 57. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text) Довіряйте лише офіційним джерелам інформації!

  • У Дніпрі, Кривому Розі та області триває реєстрація на грошову допомогу від УВКБ ООН

    У Дніпрі, Кривому Розі та області триває реєстрація на грошову допомогу від УВКБ ООН в розмірі 6660 грн для родин ВПО та постраждалих від воєнних дій:

    Подати заявку на виплату можна за адресами:  м.Дніпро, вул.Старокозацька, 38. Графік: Пн-Пт 09:00–17:00

    м.Кривий Ріг, пр-т Миру, 28. Пн-Пт 09:00–17:00, телефон: +380684739619.

    Актуальна інформація та розклад мобільних груп по області в телеграм-каналі: https://t.me/unhcr_help_dnipro

    Подати заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН можуть родини, що:

  • Які документи необхідні для працевлаштування внутрішньо переміщеним медикам?

    Для внутрішньо переміщених медиків порядок працевлаштування в інший заклад охорони здоров’я такий же, як і в разі звичайного працевлаштування, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

    Тож, щоб працевлаштуватися на новому місці, медик з-поміж ВПО має подати такий пакет документів:

    • - паспорт або ID-картку – документ, що засвідчує особу;
    • - ідентифікаційний номер;
    • - документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
    • - документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
    • - заяву з проханням про прийняття на роботу.
    • Де українцям отримати безкоштовну юридичну допомогу у Польщі

      Українські шукачі притулку у Польщі відповідно до законів цієї країни мають право на безкоштовну юридичну допомогу. Отримати таку допомогу можна в наступних організаціях:

      1. Координаційний Центр Юридичної Допомоги. (https://legalaidpoland.org/uk/ckpp/) Центр надає безкоштовну юридичну допомогу особам, змушеним покинути свої країни та шукати захисту у Польщі через війни й переслідування.

      Адреса: ul. Towarowa 25A, 00-869 Warszawa.

    • Інформаційна безпека під час ракетних обстрілів: про що варто пам'ятати

      Задля безпеки нашої країни в жодному разі не можна поширювати у соціальних мережах:

      • фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони;
      • фото і відео позицій наших засобів ППО;
      • інформацію про кількість побачених одиниць техніки чи почутих пусків ракет;
      • свої припущення щодо локацій розміщення зброї.
      • Обережно, мінометні міни!

        Саме цей тип мін часто зустрічається на території України, де велися (ведуться) бойові дії. Розміри бувають різні, але всі вони однаково смертельно небезпечні. Середній радіус ураження після вибуху ~40 м.

        Якщо побачили міну — не наближайтеся та не чіпайте! Відійдіть на безпечну відстань (назад дорогою, якою йшли) і одразу повідомте про це за номером 101.

        Покажіть це зображення дітям та поширте допис серед друзів, аби вони були уважними, обережними і не підходили до боєприпасів та підозрілих предметів.

      • Яку допомогу на час оформлення паспортних документів можуть отримати громадяни України, що виїхали з тимчасово окупованих територій

        Українці, які виїхали з тимчасово окупованих територій і мають необхідність вперше оформити паспорт громадянина України або відновити втрачений, можуть зробити це за спрощеною процедурою.

        Для цього їм достатньо звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби на підконтрольній Уряду території.

        Проте процедура ідентифікації особи, необхідна для виготовлення паспорта, може займати від двох місяців. На цей час таким особам буде надаватися допомога з розміщенням у місцях компактного проживання, правова, гуманітарна допомога, а також – покриття витрат на виготовлення паспортного документа.