Фильтр
  • Підлітки зможуть самостійно отримати безоплатну правову допомогу

    На початку серпня 2023 року набирають чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу (БПД). Згідно з ними, діти, які досягли 14 років, мають право звертатися за БПД самостійно. Зараз отримати таку послугу може лише законний представник дитини. Про це повідомляє Урядовий портал ( https://www.kmu.gov.ua/.../razom-zakhyshchaty-prava-ditei... ).

    Отримати безоплатну правову допомогу можна:

  • 11 вересня - установчі збори з формування Молодіжної ради при Лисичанській міській військовій адміністрації (оновлено)

    ПОВІДОМЛЕННЯ ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Молодіжної ради при Лисичанській міській військовій адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

     

    11 вересня 2023 року о 10:00 в м. Дніпро на базі ресурсного центру Молодіжних рад Дніпра і Луганщини (вул. Телевізійна, буд. 2) відбудуться установчі збори з формування Молодіжної ради при Лисичанській міській військовій адміністрації.

    До складу Молодіжної ради запрошуються громадяни України віком від 14 до 35 років (які можуть податися особисто) та представники громадських об’єднань, що проводять діяльність у сфері молодіжної політики на території Лисичанської міської територіальної громади, за рішенням інституту громадянського суспільства про делегування представника для участі в установчих зборах, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Молодіжної ради.

  • Вас просили надіслати кошти, щоб внести авансовий платіж за надання послуги або отримання товару?

    Перевірте інформацію, щоб не потрапити на шахраїв.

    Шахраї видають себе за представників фальшивих кредитних компаній, використовуючи фальшиві документи, веб-сайти та електронні листи, які здаються законними. Вони вимагають перерахувати аванс перед наданням кредиту. Споживачі платять, але такі кредити ніколи не надаються. Шахраї швидко зникають, регулярно змінюючи назву своїх підприємств, щоб уникнути покарання.

  • Як не стати жертвою фішингу у Фейсбук?

    Увага, фішинг: у Фейсбук шахраї масово відмічають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення з текстом: "Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…"

    Фішинг — це вид інтернет-шахрайства, який полягає в крадіжці конфіденційних даних користувачів мережі Інтернет. Найчастіше аферисти, які займаються фішингом, видають себе за банки чи інші установи, щоб змусити жертву заповнити фальшиву форму та отримати дані облікових записів.

    Як вберегти себе:

    - у жодному разі не переходьте за посиланням сумнівного типу. Якщо ви отримали таке повідомлення, потрібно надіслати скаргу на допис та заблокувати джерело його розповсюдження;

  • Матвій Медик серед переможців відкритого чемпіонату Дніпра з веслування на байдарках і каное

    З 22 по 23 липня 2023 року на веслувальному каналі м. Дніпро відбувся відкритий чемпіонат КПНЗ "МДЮСШ" з водних та веслувальних видів спорту Дніпровської міської ради.

    За результатами змагань учень Лисичанського ліцею №14 Матвій Медик посів:

    • - ІІ місце серед юнаків та дівчат 2009-2010 р.н. на дистанції К-4, 200 м;
    • - ІІ місце серед юнаків та дівчат 2009-2010 р.н. на дистанції К-4, 500 м;
    • - ІІІ місце серед юнаків та дівчат 2009-2010 р.н. на дистанції К-2, 500 м.
    • Як абітурієнту з ТОТ вступити до вишу без документа про повну загальну середню освіту?

      Якщо вступник із тимчасово окупованої території не має документів про повну загальну середню освіту, то йому спочатку потрібно скласти державну підсумкову атестацію як екстерн. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

      Для цього необхідно подати заяву в один з освітніх центрів: «Крим – Україна» або «Донбас – Україна». Вони створені на базі закладів вищої або фахової передвищої освіти, куди абітурієнт планує вступати. Обраний для вступу заклад скерує його до прикріпленої школи.

      Скласти ДПА також можна онлайн, провівши дистанційну співбесіду з відеофіксацією.

    • Освітній хаб у Дніпрі запрошує до співпраці вчителів англійської мови

      Пропонується робота у сучасному освітньому просторі.

      Вимоги:

      • - вища освіта з відповідної спеціальності;
      • - досвід викладання англійської мови не менше 1 року;
      • - знання сучасних методик викладання англійської мови;
      • - комунікативні та презентаційні навички;
      • - емпатійне ставлення до відвідувачів центру;
      • Експериментальний проєкт з надання окремих соціальних послуг ВПО з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю

        Постановою КМУ від 21.03.2023 № 248 затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Мінсоцполітики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

        Мета проєкту - забезпечення доступності соціальних послуг для осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку з бойовими діями, тимчасовою окупацією, деокупацією тощо.

        Під час реалізації експериментального проєкту передбачено безкоштовне надання соціальних послуг:

        • - підтриманого проживання;
        • - надання притулку (тривалість надання послуги одній особі - не більш як шість місяців);
        • - догляду стаціонарного (не більш як 50 особам).

        Крім того, може надаватися соціальна послуга соціальної адаптації.

      • Безкоштовні обіди для ВПО у Дніпрі

        Впродовж липня ВПО із Луганської області у м.Дніпрі у рамках спільного проєкту Міжнародного БФ «Культурна столиця» та БФ CORE за сприяння Лисичанської міської ВА отримують безкоштовні обіди у пункті харчування в самому центрі міста (правий берег).

        Маємо чудову новину! Така співпраця буде продовжена у серпні місяці!

        ВПО Луганської області, які зареєстровані на отримання допомоги у гуманітарному штабі Лисичанської МВА у м.Дніпрі можуть отримувати з 01.08 по 31.08 включно безоплатні обіди у пункті харчування за адресою: м.Дніпро, вул.В.Вернадського, буд.1-3 з 11:00 до 16:00, щоденно. 

        Прийом їжі відбувається безпосередньо у пункті харчування, обіди на винос заборонені!

      • Не допускайте повного розряду батареї

        vlcsnap-2023-07-24-14h25m06s101Просто хотіли нагадати, що наші «батарейки» мають не безкінечний заряд. Тож не забувайте знаходити час для себе та звичних справ, які допомагають відпочивати і звільняти голову від думок.

        Ходити зараз в кіно — це нормально. Танцювати, читати, зустрічатися з друзями в кафе — це все теж нормально. Ба більше, життєво необхідно, адже щоб рухатися далі, ми маємо відпочивати. Так влаштована наша психіка, і винуватити її за це — те саме, що сваритися на смартфон, який нагадує про пусту батарейку.

        «Ти як?» - Всеукраїнська програма ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської

        #тияк