У Лисичанську представили ідею культурного проекту «Арт-простір RED Castle»

У п’ятницю, 29 травня, у міській раді голова громадської організації «Молодіжна спільнота Лисичанська» Віталій Матухно представив ідею культурного проекту «Арт простір RED Castle».

В заході взяли участь заступник міського голови Ігор Ганьшин, керівники та співробітники структурних підрозділів міської ради, представники громадських організацій та ЗМІ, молодь міста.

Культурний проект «Арт простір RED Castle», за словами його автора, спрямований на розвиток культури в Лисичанську шляхом посилення альтернативних ланок культурного спрямування та популяризацію молодих художників, музикантів та письменників. Автор проекту Віталій Матухно провів невелике опитування молоді та зробив відеопрезентацію, в якій підростаюче покоління висловлює своє бачення щодо розвитку культури в нашому місті. «Проведене анонімне опитування жителів міста Лисичанська показало нам, що лише 4,5% людей, які заповнили он-лайн анкету, визначають рівень розвитку культури в Лисичанську як добрий. Наша команда впевнена, що ці показники можна змінити в кращу сторону і розвинути весь потенціал міста в сфері культури», — відзначив голова громадської організації «Молодіжна спільнота Лисичанська».

Віталій Матухно бачить вирішення культурного питання у створенні альтернативного арт-простіру «RED Castle», де будуть проводитися майстер-класи, кінопокази, концерти та інші цікаві заходи для містян. Відмінністю від інших культурних закладів буде цілком молодіжна атмосфера зі всіма її творчими починаннями. На думку автора, молодь має своє творче бачення та не має обмежуватися дорослими у прагненні до реалізації своєї ідей та просуванні своїх талантів.

Підтримку проекту з боку міської ради Віталій Матухно бачить у виділенні приміщення для арт-простору, а реалізацію своїх задумів — у здобутті грантів міжнародних організацій.

У жвавій дискусії відбулося обговорення проекту. Майже кожен з присутніх висловив свою точку зору щодо можливості втілення висловленої ідеї у реальність.

Наостанок було вирішено зібратися 8 квітня для подальшого обговорення культурного проекту «Арт-простір RED Castle».

Для довідки: ідею культурного проекту «Арт-простір RED Castle» створено головою громадської організації «Молодіжна спільнота Лисичанська» в рамках проекту «CreativeFox», що реалізується в рамках конкурсу з адвокаційних кампаній YouthImpact від National Youth Council of Ukraine — NYCUkraine, який реалізується у партнерстві з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту «Розвиток сталих моделей молодіжної участі», що є частиною програми «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у Східній Україні».