Огляд культурних заходів

3 вересня у залі Великої Вітчизняної війні народного музею ВАТ «Лисичанська сода» пройшов вечір-портрет «Слава вам, освободители города», присвячений Дню визволення міста від фашистських загарбників, для дітей ЗОШ № 3. Зокрема, захід був присвячений Н.М. Васильєву, лисичанину, який брав участь у визволенні нашого міста, а після війни продовжив працювати на содовому заводі. Його донька Л.Н.Лохман-Васильєва взяла участь у вечорі та розповіла про життєвий шлях батька, династію Васильєвих, що працювала на заводі понад 250 років і представила присутнім особисті речі та родинні фотографії.
4 вересня у ЗОШ № 2 відбувся музичний вечір «Под звуки нежного вальса» для учасників музичного клубу «Семинотка», який діє на базі ПК ім. В.І.Леніна. Темою заходу було ознайомлення присутніх з історією народження вальсу. Протягом заходу у фортепіанному виконанні керівника клубу звучали вальси «Сказки Венского леса», «На прекрасном голубом Дунае» - Й.Штрауса, «О чем рыдает скрипка» та ін. Цього ж дня, в експозиційному залі «Лисичанськ і лисичани в період Великої Вітчизняної війни» міського краєзнавчого музею для учнів міста пройшов урок мужності «Почтим память героев лисичан», де присутні мали змогу більш детальніше ознайомитись з Лисичанською підпільною молодіжною організацію під керівництвом Романова.
8 вересня у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І.Леніна пройшла бесіда «Жахливі звички», присвячена Дню боротьби з наркоманією для учнів ЗОШ № 2. Присутні переглянули стрічку «Реквием по мечте», у якій йдеться про вживання наркотиків та різних наркотичних пігулок і як від цього страждають наркозалежні та їх родини. У цей же день, у ЗОШ № 4 відбувся вечір-зустріч з орденоносцем Соціалістичної Праці Єрьоменко Григорієм Івановичем, присвячений 75-річниці Стаханівського руху. На протязі зустрічі присутні почули розповідь учасника Стаханівського руху Григорія Єрьоменко, який був нагороджений Орденом трудового червоного прапора та Орденом Леніна. Про це повідомила начальник відділу култьтури Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко.