Чергова 44-а сесія міської ради розпочала свою роботу

Вчора, 29 березня, розпочалось засідання чергової 44-ї сесії Лисичанської міської ради, яке очолив голова міської ради Сергій Шилін. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники та співробітники органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації. Всього у роботі сесії взяло участь 33 депутата.

На початку сесії депутати були поінформовані про заяву депутата Олексія Ковтуна про вихід зі складу фракції політичної партії «За життя» та заяву позафракційного депутата Якова Зайцева про вхід до складу цієї фракції.

Порядок денний засідання сесії був доповнений питаннями про створення депутатської комісії з оптимізації структури та штатної чисельності виконавчих органів міської ради та про припинення служби в органах місцевого самоврядування та звільнення керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Лисичанської міської ради Олександра Савченко.

Після внесення змін до порядку денного депутати міської ради підтримали заяву депутата, голови фракції Радикальної партії Дмитра Михайлова про дострокове припинення депутатських повноважень. Таким чином, фракція Радикальної партії припинила своє існування у міській раді.

Під час пленарного засідання депутати прийняли низку рішень щодо регулювання земельних відносин. Також була заслухана та взята до відома інформація про хід виконання у 2017 році міських програм, а саме Програми благоустрою та економічного розвитку житлово-комунального господарства м. Лисичанська, Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території м. Лисичанська на 2017 — 2020 роки, міської Програми соціального захисту дітей на 2017-2021 роки, Програми розвитку системи освіти м Лисичанська на 2016 — 2020 роки.

На засіданні депутати затвердили Міську програму природоохоронних заходів на 2018 рік, а також розмір допомоги на поховання деяких категорій осіб; внесли зміни до структури виконавчих органів міської ради, до Положення про відділ ведення Державного реєстру виборців та Положення про відділ освіти Лисичанської міської ради, до списку присяжних, до Програми благоустрою та економічного розвитку житлово-комунального господарства м. Лисичанська на 2018 рік; підтримали рішення про припинення юридичної особи КП «Лисичанське тролейбусне управління» шляхом ліквідації, реорганізацію Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лисичанської міської ради Луганської області, розроблення детального плану території у межах вулиць Клубна та Паркова та плану окремих земельних ділянок в районі вул. Сєверодонецька, 97 та Орловська, 111 м. Лисичанська.

Окрім того, під час пленарного засідання депутати ухвалили рішення про звільнення від оплати за комунальні послуги переможця відкритих торгів з надання послуг гарячого харчування в літніх мовних пришкільних таборах з денним перебуванням, про списання з балансу одноповерхових будинків, про утворення територіальних формувань цивільного захисту м. м. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля та затвердження положення про них.

Також під час засідання сесії депутати створили комісію з оптимізації структури та штатної чисельності виконавчих органів міської ради та проголосували за призначення головою цієї комісії депутата Віталія Куликовського.

Проект рішення Про передачу цілісного майнового комплексу КЗ «Лисичанський медичний коледж» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області було перенесено на розгляд наступної чергової сесії міської ради.

Під час розгляду проекту рішення «Про припинення служби в органах місцевого самоврядування та звільнення керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Савченка О.О.» міський голова оголосив перерву, призначивши наступне засідання 44-ї сесії міської ради на 4 квітня 2018 року. Проекти рішень «Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік» та «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Лисичанська на 2017 рік та про затвердження Програми економічного і соціального розвитку м. Лисичанська на 2018 рік», які депутати не розглянули у зв’язку з оголошенням міським головою перерви, будуть розглянуті на наступному пленарному засіданні.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».