Слобожанський спас

З 14 по 16 серпня в місті Сватове відбувався Χ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців — «Слобожанський спас», в якому прийняли участь творчі колективи з семи областей України. Наше місто представляли колективи художньої самодіяльності ПК ім. В.І. Леніна, місцеві поети та майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

Учасники змагалися у семи номінаціях, в тому числі: в номінації «Слобожанські візерунки» прийняли участь танцювальний колектив «Созвездие» та солістка Дар΄я Сімнова; в номінації «Калинова зоря» — народний жіночий вокальний ансамбль народної пісні «Вишиванка» та вокальний ансамбль «Камертон»; в номінації «Козача вольниця» — народна хорова капела ім. Є. Мануйлова та народний чоловічий вокальний ансамбль «Обрій»; в номінації «Пісенна слобода» (авторська пісня) — заслужений працівник культури України автор та виконавець Анатолій Алєксєєнко, солісти-вокалісти Лілія Почтаренко, Марія Зубанова та Ганна Пустоварова; в номінації «Поетичний курінь» — Анатолій Алєксєєнко, Валентина Коміна, Валентина Голубицька, Ала Проневич; в номінації «Слобожанський вернісаж» свої роботи — біжутерію із цінних порід дерев — презентував Веніамін Бороздін.

За підсумками конкурсної програми за високий рівень виконавчої майстерності, творчий підхід, збереження фольклорної спадщини та популяризацію найкращих традицій українського народу дипломом І ступеня та цінним подарунком в номінації «Козача вольниця» було нагороджено народний чоловічий вокальний ансамбль «Обрій» (керівник Борис Малишев); дипломом за зайняте третє місце серед майстрів декоративно — ужиткового мистецтва та цінним подарунком нагороджено Веніаміна Бороздіна.

Серед поетів друге місце та цінний подарунок присуджене Валентині Коміній. За участь, збереження та популяризацію української культури, розвиток аматорського мистецтва дипломом фестивалю та цінним подарунком в номінації «Зіркова пісня» нагороджено Ганну Пустоварову. Також всіх учасників нагороджено дипломами за участь.

Після завершення конкурсних програм усіх учасників художньої самодіяльності ПК ім. В.І. Леніна запросили до військової частини особового складу зведеного авіаційного загону, де вокальні колективи акапельно виконали свої кращі пісні та разом заспівали Гімн України. Командир зведеного авіаційного загону майор А.В.Зощук подякував за підняття морального та бойового духу військовослужбовців.

Організатори фестивалю висловили подяку керівникам колективів за активну участь у фестивалі.

Відділ культури Лисичанської міської ради