У Лисичанську відбулась низка заходів до 31-ї роковини аварії на Чорнобильській АЕС

З сумом і біллю ми згадуємо страшні події в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли світ здригнувся від страшної звістки про аварію на ЧАЕС. Цього року відзначається 31 роковина Чорнобильської трагедії — це день, коли ми вшановуємо сміливість та самопожертву людей, які ліквідували наслідки жахливої аварії, не зважаючи на страшну загрозу особистому здоров’ю і життю.

В закладах культури міста відбулися наступні заходи: тематичні вечора «І камінь там сумує й плаче» (ПК ім. В.М Сосюри) та «Світ має знати про українську трагедію» (міський ПК), вечір-зустріч «Дзвони Чорнобиля» (міський краєзнавчий музей), вечір-реквієм «Чорнобиль не має минулого часу» (Новодружеська ДШМ), трибуна сміливих гіпотез «Гортаючи «Чорнобильський щоденник» (центральна бібліотека), вахта — пам’яті «Чорнобиль — від мирного атому до катастрофи» (бібліотека-філія № 5), віртуальна подорож «Чорнобиль — місто привид» (бібліотека-філія сімейного читання № 8). Крім того, в міському краєзнавчому музею та в бібліотеках-філіях КЗ «Лисичанська ЦБС» були оформлені виставки «Чорнобиль — скорбота пам’яті людської» та «Чорнобиля чорне, мов саван, крило».

Під час заходів присутні ліквідатори ЧАЕС ділилися спогадами про трагічні події 1986 року. Для більш детального ознайомлення з трагічними подіями на Чорнобильській АЕС присутні переглянули уривки з документальних стрічок, фотографії та слайди.

З метою вшанування загиблих в цій страшній катастрофі всі заходи супроводжувались хвилиною мовчання.

Відділ культури Лисичанської міської ради