У Лисичанську пройшов фестиваль української вишиванки

Минулого тижня, до Дня вишиванки в фойє ПК ім. В. М. Сосюри відбувся фестиваль української вишиванки «Вишиванка — FEST» для мешканців міста та мікрорайону.

У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу значне місце належить вишиванці. В усі часи, сорочка вишита матір’ю нагадувала про її любов, оберігала від зла, служила згадкою про рідну домівку.

Вишиванка — це мамині руки, які оберігають від негараздів, це усмішка батька, яка надає сили та наснаги. Адже той, хто пам’ятає минуле, має чи мало шансів не помилитися в майбутньому. Сьогодні вишиванка — це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук, зв’язків між поколіннями, це частина України.

Під час фестивалю присутні мали змогу ознайомитися з виставкою майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Творча Україна», прийняти участь у майстер-класах «Вишивка хрестом» — вишивання; «Розпиши вишиванку» — розпис по солоному тісту; «Прикраси зі стрічок» — плетіння браслетів «Нескорених»; «Українські візерунки» — аквагрим, залишити свої побажання та автографи на малюнку сорочки вишиванки, а також зробити фото на пам’ять у фото-зонах «Українська хатина з тином» та «Україна — вишиванка».

Гарний настрій і святкову атмосферу дарували глядачам учасники художньої самодіяльності ПК ім. В.М.Сосюри.

Відділ культури Лисичанської міської ради