В міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття першої персональної виставки творчих робіт

27 травня в міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття першої персональної виставки творчих робіт художника-аматора, майстра художнього кування з металу Ігоря Нещерета.

Ігор Нещерет народився та живе в м. Лисичанську. Був творчою дитиною, з дитинства любив малювати. Він майстер-самоучка. Не любить рамок в мистецтві, йому подобається самому розуміти принципи малювання. В творчості черпає натхнення, це його відпочинок від повсякденних справ та сумних думок. Зараз дитяче захоплення малюванням перетворилося в стиль життя.

На виставці представлено близько сорока творчих робіт, серед яких живопис та художнє кування з металу. Особливе місце серед робіт займають портрети, виконані в дивній техніці малювання – сухим пензлем по паперу. Ця техніка дозволяє швидко виконувати портрети, дуже схожі на світлини, саме тому для роботи її обрали вуличні художники. Захоплюють живописні природні пейзажі. Улюблені місця в рідному місті, тиха течія річки, осінні діброви надихають до творчості та закликають любити рідний край, цінувати дари природи.

Завжди користуються популярністю серед цінителів мистецтва ковані інтер’єрні вироби Ігоря Нещерета, які сьогодні також широко представлені. Це підсвічники, світильники, квіти, панно. Ці роботи мають неповторний авторський шарм, відтінок ніжності, бережуть душевне тепло майстра. На сьогоднішній день це – улюблена тема автора. Неодноразово ковані вироби автора були презентовані на міських та обласних виставках.

Ігор Нещерет не зупиняється на досягнутому, продовжує вдосконалювати свою майстерність, а головним натхненником та помічником для нього є улюблений син Олег.

Роботи Ігоря Нещерета експонуються в малій виставковій залі музею, виставка триватиме до 1 вересня цього року.

Відділ культури Лисичанської міської ради