Низка заходів до Дня вишиванки пройшла у Лисичанську

Минулого тижня, до Дня вишиванки, в закладах культури міста відбулися тематичні заходи. У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу значне місце належить вишиванці. В усі часи сорочка вишита матір’ю нагадувала про її любов, оберігала від зла, служила згадкою про рідну домівку. Сьогодні, вишиванка — це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук, зв’язків між поколіннями, це частина України.

На площі біля будівлі ПК ім. В.М. Сосюри відбувся фестиваль української вишиванки та виставка декоративно ужиткового мистецтва «Вишиванка — FEST — 2018» для мешканців міста та мікрорайону.

В цьому році Палац культури в проведенні заходу використав нову форму роботи, що більш цікава для молоді — це квест. Дві команди, отримавши маршрутні листи, вирушили у подорож по станціям (інтерактивним майданчикам): «Мистецька», «Художня», «Танцювальна», «Український віночок», «Пісенна», «Дизайнерська», «Козацькі розваги». На кожній станції команди виконували обов’язкові завдання, отримуючи частину пазлу. Пройшовши всі станції капітани команд разом склали великий пазл з отриманих частин і проголосили девіз фестивалю «Україна єдина»!

Також під час заходу працювали інтерактивні майданчики: «Аквагрим у національному стилі»; виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва; майстер-клас «Вишивання різними техніками» від майстрині Валентини Ромашової; малюнок на асфальті «Вишиваночка», робота ігрових атракціонів. На заході панував гарний настрій та святкова атмосфера.

В міському Палаці культури пройшов тематичний захід «Мистецтво на крилах лисичого краю» для дітей та молоді мікрорайону. Захід відбувся з метою ознайомлення дітей та молоді з історією нашого краю, яка вирізняється безліччю талантів, а особливо вишиванками та їх різноманітною технікою вишивання, яка переходить з покоління в покоління.

Присутнім була представлена відеопрезентація про вишиванки рідного краю та різних регіонів України. Також, гості свята оглянули виставку лисичанських майстринь та учасниць народного ансамблю народної пісні «Вишиванка», Алли Мазан і Світлани Юсевой, які розповіли власну історію своїх вишиванок та вишивок бісером. Усіх зі святом вітали та дарували яскраві номери учасники художньої самодіяльності міського Палацу культури, яких зустрічали бурхливими оплесками та щирими посмішками.

Відділ культури Лисичанської міської ради