До Дня Європи у Лисичанську пройшла низка заходів

Минулого тижня в закладах культури міста відзначили День Європи. День Європи — це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Напередодні свята, в міському краєзнавчому музею працювала пізнавальна відеовітальня «Європа — поряд». В цей день всім відвідувачам музею був запропонований перегляд відеоролику, в якому розповідалося про історію створення Європейського Союзу, показники розвитку економіки країн, які входять до ЄС, їх географічне розташування та найважливіші особливості.

З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни, у Народному музею історії Лисичанського содового заводу пройшла квест-гра «Галопом по Європі» для учнівської молоді мікрорайону. На заході присутні дізнались безліч цікавих фактів про різні європейські країни. Знайомлячись з історією, культурою, традиціями Європи, школярі зіграли в гру «Відгадай чий це предмет?», взяли участь у конкурсі «Дізнаюся не роздумуючи», відповіли на запитання географічної вікторини «Щасливий випадок», склали попарно привітальні назви жінок та чоловіків у різних європейських країнах, дізнались чиє це блюдо у конкурсі «Ваш сніданок сер...».

На площі біля будівлі Палацу культури «Діамант» відбувся тематичний захід для учнів ЗОШ № 5, де присутні дізналися про історію створення Європейського Союзу та заснування Дня Європи. Завершився захід флеш-мобом.

З метою формування нового європейського світогляду читачів, в бібліотеках Лисичанської ЦБС відбулася низка заходів, присвячених Дню Європи, а саме: година цікавих повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз»; вікторина «Багатолика Європа»; інтелектуальний турнір «Відкриваємо Європу разом»; мультимедійний екскурс «Освіта в Європі: впевнене майбутнє»; квест «Крокуємо до Європи»; флеш—моб «Україна — ЄС: сильніші разом»; майстер — клас «Україна — серце Європи»; інформаційний дайджест «Короткі відомості про ЄС»; конкурс малюнків «Загадкова Європа»; виставка — досьє «У книжок немає кордонів» та гра — подорож «Казкова мандрівка по країнах Європи».

Відділ культури Лисичанської міської ради