"Подорож стежками Лисичанська"

Під такою назвою 1 вересня для дітей міста в парку біля ЦПРШМ відбулося дитяче свято, присвячене 75-й річниці визволення міста Лисичанська від фашистських загарбників.

Свято розпочалося зі святкового концерту, під час якого учасники художньої самодіяльності міста продемонстрували свої таланти.

Після концерту на свято завітала Лисиця — символ нашого міста — яка поспілкувавшись з дітьми виявила, що діти не знають свого міста. Лисиця дуже засмутилася, але їй на допомогу прийшли друзі — казкові герої Ельза, Ганна, Фея, Смурфета та пірат Флінт, які запропонували дітям взяти участь у квесті, щоб довести Лисиці, що вони знають і люблять свій Лисичанськ та здобути кольорові фотокартки визначних місць. Сформувавши команди дітей, які очолили казкові герої, Лисиця роздала GPS-маршрутні листи і учасники вирушили у подорож на пошуки скарбів міста.

У парку ЦПРШМ було розміщено 9 станцій: «Шкільний Лисичанськ», «Таємниця ключа», «Казковий лабіринт», «Влучний постріл», «Таємниця слів», «Вулиці міста», «Божевільний дартс», Кубік-рубік" та «Лисичанський Голівуд». Спільними зусиллями команди зібрали карту міста, на якій були розміщені кольорові фото визначних міст Лисичанська.

Закінчився захід фестивалем фарб Холі. Всі діти на площі стали активними учасниками та глядачами цього феєричного дійства. Кожна дитина отримала на згадку частинку свята — чарівну кольорову кульку.

Відділ культури Лисичанської міської ради

DSC_0175DSC_0186