День миру відзначали у закладах культури міста

Щороку, 21 вересня, світова спільнота відзначає Міжнародний день миру. Мир зараз як ніколи є важливим для нас і країни в цілому. І саме цього дня творчі працівники міста запросили мешканців до закладів культури на тематичні концертно-розважальні, пізнавальні заходи.

Так, виставкова зала Лисичанського міського краєзнавчого музею цього дня осяяла дитячими голосами, піснями та посмішками — в музеї у співпраці з викладачами Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся флешмоб «Янгол миру».

Дітям була запропонована колективна робота — вирізати з паперу янголів, а після всім разом наклеїти їх на велику заготівку, тим самим створивши символ цього дня — Янгола миру.

На площах біля Палаців культури відбулись: свято «Ми за мир у всьому світі!»; майстер-клас «Голуб миру», акція «Паркан емоцій миру», розважальна програма «Мир на землі радість в родині» та захід «Разом на благо миру».

Під час заходів проводились різноманітні акції, у тому числі акція «Голуб миру і добра», під час якої діти та дорослі писали побажання миру, любові та щастя на різнокольорових стікерах, і кріпили їх на стенд, де було розміщено великого Голуба миру і добра (ПК ім. В.М. Сосюри), акція «Діалог проти зброї», під час якої діти закривали вирізаними з паперу долоньками зброю, відмовляючись таким чином від насильства і застосування зброї (Палац культури «Діамант»); акція «Паркан емоцій миру», результатом якої став яскравий паркан з паперових дитячих долоньок, на яких маленькі мешканці міста написали свої побажання (міський Палац культури).

Крім того, творчі працівники Палацу культури ім. В.М. Сосюри провели флешмоб, під час якого усі присутні на заході глядачі скандували гасло: «Нам потрібен мир! Навіки! Назавжди!», а потім дітлахи малювали на асфальті різнокольорових птахів миру — голубів та писали слово «Мир». Біля Палацу культури «Діамант» глядачі взяли участь у флешмобі «Дзвони миру», під час якого ведуча концертної програми починала дзвонити в дзвіночок, а діти продовжували дзвін. Маленьким мешканцям мікрорайону вулиці Красної була запропонована цікава ігрова програма.

На завершення святково-розважальних заходів для всіх глядачів лунали святкові концерти.

Відділ культури Лисичанської міської ради