«Проба пера»

Під такою назвою, 4 квітня, у центральній бібліотеці Лисичанської ЦБС відбувся 20-й ювілейний міський дитячо-юнацький літературний конкурс, в якому взяли участь роботи від 60 учасників.

Ведуча конкурсу ознайомила присутніх з історією виникнення конкурсу, який дає можливість самореалізуватися дітям та молоді міста, показати свої перші поетичні та прозові твори.

Члени журі, які входять до складу Конгресу літераторів України (Михайло Лисицький, Валентина Коміна та Валентина Голубицька), розглядали та оцінювали надіслані на конкурс роботи. Слід зазначити, що у порівнянні з минулим роком, твори вирізнялись різноманіттям жанрів: від поезії до казок, есе, нарисів тощо. Тематика віршів та оповідань приємно здивувала — це і шкільна дружба, перше кохання, пейзажна лірика, нариси про літературу та письменників. Не залишилась осторонь і тема війни у рідному Донбасі та любов до Батьківщини, до рідної неньки-України.

Журі важко було визначати переможців, всі твори заслуговували уваги та нагороди. За результатами конкурсу переможцями стали наступні учасники:

В номінації «Поезія»:

І вікова категорія (2-4 класи):

І місце — Назар Рєзніков, НВК «Гарант»;

ІІ місце — Ганна Сухорська, ЗОШ № 2;

ІІІ місце — Анастасія Бєлашова, ЗОШ № 2;

ІІ вікова категорія (5-8 класи):

І місце — Еліна Крижна, НВК «Гарант»;

ІІ місце — Ірина Татарченко, НВК «Гарант»;

ІІІ місце — Іван Міхайлов, ЗОШ № 29;

ІІІ вікова категорія (9-11класи):

І місце — Катерина Перепелиця, ЗОШ № 27;

ІІ місце — Дарья Маслєнкова, ЗОШ № 25;

ІІІ місце — Ілля Мартищенко, ЗОШ № 27;

В номінації «Проза»:

І місце — Марія Брицька, ЗОШ № 6;

ІІ місце — Аліна Шкарлет, багатопрофільний ліцей;

ІІІ місце — Марія Павлова, багатопрофільний ліцей.

Протягом конкурсу лунали музичні твори у виконанні учениці Лисичанської дитячої музичної школи № 2 Тетяни Урядкіної та викладача-акомпаніатора Олени Вєтрової.

Наприкінці заходу всі учасники отримали грамоти, подяки та призи.

Відділ культури Лисичанської міської ради