«Стежками Лемківщини»

Під такою назвою, 21 вересня, у смт Новоайдар відбувся відкритий обласний етнофестиваль, у якому взяли участь колективи художньої самодіяльності Лисичанського міського Палацу культури: народний чоловічий вокальний ансамбль «Обрій» (керівник Борис Малишев) та народний ансамбль народної пісні «Вишиванка» (керівник Ірина Фелік) та Палацу культури ім. В.М.Сосюри: хореографічні колективи «Forse» (керівник Оксана Місюра) та «Time dance» (керівник Лоліта Глотова); солістка Лоліта Глотова; соліст-акордеоніст Валерій Сидоренко.

На фестиваль серед інших було запрошено почесних гостей: голову «Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василя Мулесу із Закарпаття та заступника голови Громадської організації «Луганського обласного товариства українців, депортованих з Польщі «Ватра» Романа Наконечного.

В обласному заході взяли участь вокальні та хореографічні колективи, інструменталісти та солісти — виконавці лемківських пісень з м. Сєвєродонецька; м. Лисичанська; смт. Новоайдар; с. Штормове та с. Гречишкіно (Новоайдарського р-ну).

Всі учасники фестивалю були нагороджені дипломами за участь, пам’ятними подарунками.

Наприкінці заходу учасники та гості етнофестивалю пронесли вулицями Новоайдару 50-метровий прапор України та запалили традиційну лемківську ватру.

Відділ культури Лисичанської міської ради