Шаховому клубу «Шах і Мат» виповнився 1 рік!

 Рік тому, 20 квітня, у  Лисичанській центральній бібліотеці відбувся турнір зі швидких шахів пам’яті одного із активістів шахового руху Олександра Максимовича Єфременка та найкращих гравців міста Лисичанська. Саме з цього турніру почалася діяльність клубу «Шах і Мат» та відродження шахового життя у нашому місті.

Одразу після проведення зазначеного турніру лисичанські любителі шахів почали щонеділі збиратися на тренування у центральній бібліотеці, а через деякий час шахісти південної частини міста отримали змогу тренуватися у бібліотеці-філії №9, яка знаходиться у Палаці культури ім. В. М. Сосюри. Загалом, протягом 2019 року на базі клубу «Шах і Мат» було проведено 1 обласний турнір, 4 міські турніри та безліч різноманітних тренувань для усіх бажаючих.

 

У 2020 році шаховий клуб продовжив свій розвиток: у бібліотеці-філії №3 (кв. 40 років Перемоги, 8) та у бібліотеці-філії №7 (м. Новодружеськ) були відкриті ще філії клубу. Завдяки розширенню географії діяльності клубу, його учасників стає все більше і більше. Постійні тренування дали відповідні результати: починаючі шахісти, які регулярно відвідували шаховий клуб, значно підвищили свій рівень гри, а досвідчені шахісти отримали додаткові знання та досвід, які дозволили їм показати гарні результати на міських та обласних змаганнях.

Наразі, в умовах карантину, учасники клубу «Шах і Мат» Лисичанської централізованої бібліотечної системи тренуються вдома. Розв’язання шахових задач, аналіз партій та гра у шахи онлайн – все це дозволяє лисичанським шахістам не втрачати своїх навичок гри і підтримувати майстерність на високому рівні.

Вітаємо шаховий клуб «Шах і мат» і бажаємо творчої наснаги та нових спортивних звершень на благо нашого рідного міста!

Відділ культури Лисичанської міської ради