«Інформаційна кампанія з впровадження пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту населення на території Лисичанська»

Таку назву має проект-переможець конкурсу грантів «Зміцнення громадської безпеки у цільових громадах Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Житомирської областей», оголошеного в рамках програми ООН «Із відновлення та розбудови миру». Розробники проекту — фахівці Лисичанського міського Палацу культури у співпраці з Лисичанським міським управління ГУ ДСНС України у Луганській області та ГО «Світло культури».

Мета проєкту — підвищення техногенної та пожежної безпеки у місті, шляхом проведення якісної культурно-освітньої компанії активістами культури та співробітниками ДСНС.

Під час реалізації проєкту відбудуться онлайн презентації, інформаційна кампанія в ЗМІ, громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.», «День безпеки дитини» у дитячих дошкільних закладах міста, інформаційний дайджест в рамках «Тижнів безпеки життєдіяльності» в загальноосвітніх школах міста Лисичанська, інформаційний флешмоб «Безпека міста в руках кожного», організація та проведення міського фестивалю юних рятувальників «Школа безпеки», розважально-інформаційна програма «Казкові герої рятують ліс від пожежі».

Проєкт стартує з вересня та триватиме до листопаду 2020 року.

Фінансування в межах конкурсу грантів здійснюватиметься за підтримки Європейського Союзу, урядів Данії, Швеції, Швейцарії та Нідерландів.

Відділ культури