В Лисичанську відсвяткували День вишиванки

Щороку у третій четвер травня ми святкуємо День вишиванки. У невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу значне місце належить вишиванці. Вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук, зв’язку між поколіннями, це частина України.
До відзначення свята долучились заклади культури міста, де відбулися тематичні заходи.

Так, 20 травня, на літньому танцювальному майданчику ПК ім. В.М. Сосюри відбувся фестиваль української вишиванки «Вишиванка – FEST-2021». Під час заходу діяли різноманітні локації, а саме: виставка робіт з вишивки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Розмаїття талантів», майстер-клас з розпису макета вишиванки «Розмалюй вишиванку» та майстер-клас з вишивки «Сорочка вишиванка», акція «Вишиваночка». Завершилося свято яскравою концертною програмою від творчого колективу ПК ім. В.М. Сосюри. В ході концертної програми було проведено «Дефіле у вишиванках» та «Святковий флешмоб». На заході панував гарний настрій та святкова атмосфера.

В молодіжному хабі міського Палацу культури відбувся тиждень вишивки «Готуємось до Дня вишиванки» з майстринею Марією Кондратюк та перегляд фільму «Спадок нації».

В Палаці культури «Діамант» відбувся пізнавально-розважальний дайджест «А сорочка мамина». Під час заходу ведучі розповіли про різновиди вишивання у різних регіонах нашої України та провели майстер-клас по виготовленню чоловічої та жіночої паперових вишиванок.

День вишиванки - народне свято покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатогранного українського народу!

Відділ культури Лисичанської міської ВЦА