У Лисичанську відбувся творчій звіт колективів художньої самодіяльності міста

22 березня, в рамках обласного фестиваль-конкурсу художньої самодіяльності «Луганщина — світанок України» у Лисичанську відбувся творчий звіт міста. Оцінювало творчі колективи обласне журі під головуванням начальника управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліни Адамчук. Також у склад журі увійшли фахівці Луганського обласного центру народної творчості, спеціалісти управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, керівники та фахівці обласних закладів сфери культури.

Захід розпочався з виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, яка була оформлена в міському краєзнавчому музеї. Серед 43 учасників виставки, які представили 625 робіт, були як відомі майстри самодіяльного декоративно-прикладного мистецтва, так і молоді аматори. Різноманітні жанри декоративно-прикладного та художнього мистецтва представлені на виставці вразили членів журі.

Звітній концерт творчих колективів Лисичанська відбувся у палаці культури ім. В.І.Леніна. Почесних гостей міста та глядачів зустрічав народний духовий оркестр ім. Ф. Тітаренко під керівництвом диригента оркестру Сергія Титаренка. В концертній програмі взяли участь «народні» та «зразкові» колективи, провідні колективи та солісти Палаців культури та шкіл естетичного виховання.

Також під час звітного концерту звання «зразковий самодіяльний колектив» підтвердили ансамбль бального танцю «Юнліс» та хореографічний колектив «Барвінок», звання «народний самодіяльний колетив» — духовий оркестр ім. Ф.Титаренко та хорова капела ім. Є.Мануйлова.

Під час обговорення творчого звіту міста членами журі була висловлена загальна думка про високий художній рівень робіт, представлених на виставці та професійну виконавську майстерність всіх учасників концерту.

Відділ культури Лисичанської міської ради