Юні лисичани взяли участь у культурно-гуманітарному медіа-проекті "Дитинство без сліз"

За підтримки посольства Румунії в Україні та Дарницької райдержадміністрації столиці, юні художники з Донбасу прийняли участь у культурно-гуманітарному медіа-проекті «Дитинство без сліз», який відбувся у Румунії.

Три десятки українських дітей вирушили до Бухаресту з виставкою своїх робіт, в яких розповідають про Україну. Автори робіт — діти-переселенці зі сходу України, мешканці Лисичанська і Рубіжного, а також діти учасників АТО.

Серед них — п’ять учнів Лисичанської ДШМ № 1 віком 12-13 років: Аделіна Куманікіна та Кристина Урсу (клас викладача О. Тєлушкіної); Дар’я Одайник та Вадим Ергард (клас викладача О. Агафонової) та Єлизавета Євтушенко (клас викладача В. Козій).

Протягом тижня з 1 по 8 серпня діти перебували у Бухаресті зі своєю арт-виставкою, де на них чекала цікава програма. Юні художники в рамках психологічної реабілітації не тільки відпочивали у Румунії, але й зустрічались з однолітками, брали участь у майстер-класах місцевих майстрів пензля і пера, а потім за результатами своїх подорожей створили нову виставку — «Румунія очима юних українців». Ці малюнки будуть експонуватися в Києві в музеї ім. Шевченка та в посольстві Румунії в Україні.

Від подорожі діти отримали море позитива, багато нових друзів та масу приємних емоцій. Без сумніву, такі заходи сприяють зміцненню культурних відношень між нашими країнами, розвитку юних талантів та їх емоційному збагаченню.

Відділ культури Лисичанської міської ради