В Лисичанську до дня 8 березня відбувся цикл святкових заходів

«Женщина — приглашение к счастью» — під такою назвою у ЦПРШМ відбувся загальноміський святковий захід, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня. З теплими словами привітань до жінок звернувся міський голова Сергій Шилін. Яскравим подарунком для присутніх стали концертні номери у виконанні кращих колективів художньої самодіяльності міста.

В Палацах культури та школах естетичного виховання відбулись святкові концерти: «Весна моей души» (Лисичанський міський ПК); «Любовь, Женщина, Весна» (Лисичанський ПК «Діамант»); «Букет квітів і привітань» (ПК ім. В.М. Сосюри м. Лисичанськ); «Нашим мамам» (Лисичанська ДМШ № 2). Кожне музичне привітання сприймалося гучними оплесками та щирими посмішками вдячних слухачів. Концерти пройшли у справжньому святковому настрої та подарували глядачам багато приємних почуттів та вражень.

В бібліотеках КЗ «Лисичанська ЦБС» відбувся цикл святкових заходів: майстер-класи з виготовлення вітальних листівок до 8 березня «Подарунок для мами, бабусі, сестри» (бібліотека-філія сімейного читання № 2 та бібліотека для дітей № 1); імідж-коктейль «Сучасна леді» (бібліотека-філія сімейного читання № 8); зустріч з місцевими поетами «Голос жіночої ліри» (бібліотека-філія для дітей № 7); свято «Прекрасне свято всіх жінок пташки несуть на крилах» для дітей з багатодітних родин (бібліотека — філія № 10).

Крім того, надзвичайно приємний подарунок усім жінкам зробили учні художнього відділу Лисичанської ДШМ № 1 та учні відділів образотворчого мистецтва Новодружеської ДШМ, які підготували виставки художніх робіт «Мамине свято», «Квіти для жінок». Цей «весняний подарунок» викликав приємні емоції та посмішки усіх представниць прекрасної половини.

Також, минулого тижня були підведені підсумки фотоконкурсу «Селфі з мамою» (КЗ «Лисичанський міський Палац культури»), який був проведений за підтримки Міжнародної організації з міграції від уряду Японії. Всі фотографії, поки тривав конкурс, могли оцінити користувачі соціальних мереж на сторінці міського Палацу культури у Facebook.

Найкращі роботи були визначені компетентним журі за такими параметрами, як композиція, відповідність темі та загальне враження.

Переможцями фотоконкурсу «Селфі з мамою» стали:

  • — 1 місце — Єлизавета Кравцова;
  • — 2 місце — Катерина Дарміна;
  • — 3 місце — Тетяна Шаркова.

Всі учасники були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Відділ культури Лисичанської міської ради