Переможцем фестивалю ДЮПР стала команда школи № 27 «ДЮП style»

Сьогодні, 13 березня, в Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) пройшов щорічний традиційний фестиваль дружин юних пожежників-рятувальників (ДЮПР).

Фестиваль проводиться щорічно з метою підтримки прагнення молоді об’єднатися і показати свої знання з питань безпеки життєдіяльності, вміння, навички поведінки та дій у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру.

П’ять дружніх та талановитих команд змагалися за право вийти на обласний етап фестивалю: «Фортуна» (ЛСШ № 8), «Іскорки» (ЗОШ № 12), «Фенікси» (ЗОШ № 14), «Сигнал 13» (ЗОШ № 13) та «ДЮП style» (ЛСШ № 27).

Знання та артистизм команд оцінювало шановне журі: начальник Лисичанського міського управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) України у Луганській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Мазалов, заступник начальника Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області, підполковник Денис Роднюк, головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Юлія Курпас, заступники директорів з навчально-виховної роботи ЗОШ № 2, 4 та 30 Світлана Азарова, Ольга Вербівська та Юлія Петренко.

Конкурс «Візитка» дав змогу командам привітатися з залом, а також в дотепній та жартівливій формі представити дружній колектив юних шкільних пожежників-рятувальників.

«Про безпеку пам’ятай, цінуй життя, в біду не потрапляй» — під таким гаслом пройшов конкурс «Домашнє завдання». Школярі мали змогу показати найважливіші знання щодо пожежогасіння та користування вогнегасником, правил поведінки з небезпечними предметами, загрози природних негараздів, вживання неїстівних грибів тощо. Кожна команда вдалася до цікавого та креативного подання, на перший погляд, очевидних істин з безпеки. Школярі грали в забаву для найрозумніших «Що? Де? Коли?», показували фільм «Герой-рятівник», ділилися спогадами про екскурсію до пожежної частини. Всі виступи яскраві та неймовірно веселі.

Підсумувавши виступи команд у двох конкурсах, журі вирішили нагородити найкращі команди:

І місце — ЛСШ № 27;

ІІ місце — ЛСШ № 8;

ІІІ місце — ЗОШ № 12.

Переможці фестивалю отримали грамоти відділу освіти Лисичанської міської ради та солодкі подарунки, а команда ЛСШ № 27 буде представляти наше місто на обласному етапі конкурсу у травні 2018 року.

DSC03169