На спортивно-культурній базі «Лисичанець» пройшов фінал військово-патріотичної гри «Джура»

Вчора, 11 травня, на базі спортивно-культурної оздоровчої бази «Лисичанець» пройшов фінальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якого стали школярі 16 загальноосвітніх шкіл та учні двох професійних ліцеїв міста.

Сонячного травневого дня на змагання завітали міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвет, заступник міського комісара та командир відділення охорони Лисичанського міського військового комісаріату Микола Лисенко та Микола Безсмертний, викладач предмету «Захист Вітчизни» Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу, осавул війська козацького ім. В. Даля Анатолій Сергієнко.

На урочистому відкритті змагань Сергій Шилін звернувся до учасників зі словами привітань, відзначивши, що змагання «Джура» спонукають цінувати свою історію та своїх нащадків, виховують у молоді дух патріотизму та віри в нашу країну.

Рої струнко вишикувались у рівну смугу. Кожна команда вирізнялась своїм тематичним одягом, мала власний прапор та по черзі гучно вигукувала ройовий клич-девіз.

«Туристсько-спортивна смуга перешкод» стала чи не найцікавішою забавою учасників, адже їм довелося швидко ходити по підвісному канату, кататися на ліані, мандрувати лабіринтом і всією командою повзти навприсядки.

У «Перетягуванні линви» рої показували силу, командний дух та невтомність, що має неодмінно бути у нащадків справжніх козаків.

Найнеобхідніші та найважливіші знання для кожного — це, звісно, перша медична допомога, якими учасники ділилися з члени Лисичанської міської організації Товариства Червоного Хреста у конкурсі «Рятівник».

Окрім того, журі оцінювало вміння команд розбивати «Бівак» з обов’язковими атрибутами: хоругвою, емблемою, назвою та палаткою.

Вихід рою стройовим шагом, шикування в одну лаву, перешикування, повороти та кроки на місці, проходження урочистим ходом — і все це з виконанням маршової патріотичної пісні — таким був конкурс «Впоряд».

Компетентне журі під головуванням керівника міського осередку «Школа безпеки», командира міського загону швидкого реагування «Червоного Хреста», керівника військово-патріотичного клубу «Сокіл» ЛСШ № 27 Петра Костирі уважно слідкувало за виступами команд. За підсумками перерахунку балів, переможцями визначили:

І місце — рій «Соколята» (ЗОШ № 7),

ІІ місце — рій «Залізні вовки» (ЗОШ № 2),

ІІІ місце — рій «Нащадки козаків» (Лисичанський багатопрофільний ліцей).

У конкурсі «Туристсько-спортивна смуга перешкод» кращим став рій «Соколята» (ЗОШ № 7), у конкурсі «Рятівник» — рій «Єдність» (НВК «Гарант»), у конкурсі «Перетягуванні линви» — рій «Нащадки козаків» (Лисичанський багатопрофільний ліцей), у конкурсі «Впоряд» — рій «Нащадки козаків» (Лисичанський багатопрофільний ліцей), у конкурсі «Бівак» — рій «Нащадки козаків» (Лисичанський багатопрофільний ліцей), у конкурс «Добре діло», що команди мали виконати заочно, переміг рій «Єдність» (НВК «Гарант»). Кращим капітаном визнали Єгора Нінкіна (ЗОШ № 2).

Рій «Козаки» Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею та рій «Хитрі лиси» Привільського професійного ліцей отримали відзнаки за активну участь у змаганнях.

Всі переможці одержали від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради грамоти, медалі та тематичні подарунки, а рій-переможець — кубок.

Смачною кульмінацією цікавого дня на свіжому повітрі, стала смачна каша для усіх учасників.

Зазначимо, що Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Фото у фотогалереї (74 шт.)