Міський голова Сергій Шилін привітав колектив педколеджу з ювілеєм

Вчора, 29 травня, відокремлений підрозділ «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» відзначив 80-річчя з дня заснування. На свято зібралося безліч почесних гостей та випускників коледжу. Серед них народний депутат України, академік Національної академії педагогічних наук України, Голова наглядової ради Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор технічних наук, професор Віталій Курило, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, голова департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк, ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор технічних наук, професор Сергій Савченко, очільники навчальних закладів міста та області. Також завітали до навчального закладу, щоб привітати колектив та студентів зі знаменною датою в історії коледжу, міський голова Сергій Шилін разом з керуючим справами Олександром Савченком.

Директор закладу, Заслужений працівник освіти України Галина Мінєнко зустріла гостей у кабінеті історії України, експозиції на стінах якого нагадали про найвизначніші події нашої держави. Педагоги разом зі студентами написали листа до майбутніх поколінь, в якому виклали свою інтерпретацію минулих і сучасних подій нашої держави та залишили настанови нащадкам. Текст листа було погоджено з усіма учасниками заходу.

Ознайомлення з сучасними надбаннями закладу, що сприяють вдосконаленню навчального процесу продовжилось оглядовою екскурсією навчальними кабінетами, учбовими лабораторіями, виставковими залами та кабінетами-музеями. Вокальними і танцювальними номерами та відеопрезантацією славетних сторінок історії закладу зустрічали гостей у актовій залі коледжу. Під час святкового заходу в адресу директора та колективу лунало безліч чудових слів подяки і привітань.

Зокрема, міський голова Сергій Шилін побажав студентам коледжу продовжувати добрі традиції, що склалися за 80 років існування закладу та вийти з його стін справжніми педагогами, що будуть виховувати дітей в дусі любові до рідного міста, Луганщини і Батьківщини. Сергій Іванович у своїй промові зазначив, що цими днями країна вступає в нову еру навчального процесу та побажав педагогам успішно впоратися з сучасними інноваціями та давати новітні якісні знання майбутнім вчителям та вихователям дитячих садочків.

Від Лисичанської міської ради Сергій Шилін подарував коледжу багатофункціональний лазерний пристрій, а також вручив Грамоти виконавчого комітету Лисичанської міської ради викладачам Наталії Аль-Хамадалі, Олені Литовці, Олені Матліній та Ганні Пивоваровій за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток освіти і науки, популяризацію національної ідеї серед студентської молоді, підготовку майбутніх фахівців до умов сучасного ринку праці

Завершилося свято прекрасним музичним привітанням, під час якого до глядацької зали запустили безліч жовто-блакитних кульок.

Фото у фотогалереї (50шт.)