У Лисичанську шанували воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні, 15 лютого, у сквері ім. Ю.О. Гагаріна, біля пам’ятного знака «Воїнам-інтернаціоналістам» відбувся траурно-урочистий мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

У мітингу взяли участь міський голова Сергій Шилін, секретар міської ради Едуард Щеглаков, заступники міського голови, ветерани Афганістану, представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, міського військового комісаріату, учнівська молодь, мешканці міста.

Розпочався захід з заупокійної панахиди, яку провів настоятель Свято-Митрофінівського храму Протоієрей Микола Ткач.

Звертаючись до присутніх, міський голова Сергій Шилін відзначив: «У цьому році виповнюється 30 років з моменту виведення військ з Афганістану, з моменту, коли останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон поблизу містечка Термез. Жахлива війна зламала життя багатьом юнакам, але вони все одно чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишаючись вірними присязі до кінця. Десять років сім’ї з нетерпінням чекали повернення своїх рідних та коханих. Однак не для всіх цей момент став радісним і щасливим. Тисячі наших співвітчизників не повернулися до рідних домівок. 168 з них уродженці Луганській області, шестеро — лисичани». Сергій Іванович запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання.

Від імені Лисичанської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто Сергій Шилін подякував усім воїнам за участь у високій місії із забезпечення миру і добросусідських відносин між країнами світу, за мужність і відвагу, сміливість і стійкість. Окремо міський голова відзначив роботу ветеранів-афганців з патріотичного виховання підростаючого покоління та внесок у формування світогляду молоді — нашого майбутнього і побажав усім воїнам-інтернаціоналістам здоров’я, мирного неба, сили духу, родинного щастя та благополуччя.

Окрім того, на заході виступили голова міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Вадим Черемін, начальник відділення забезпечення Лисичанского міського військового комісаріату, старший лейтенант Дмитро Фоменко та член громадської організації «Ветерани Чорнобиля» Олександр Медведєв.

По завершенню мітингу, під звуки афганських пісень, підґрунтя пам’ятника заполонили квіти.

Після урочисто-траурної частини частувань, ветерани-афганці вирушили по місцях поховань своїх загиблих товаришів.