У Лисичанську представили дизайн, бренд та архітектурний план «Водної станції»

Сьогодні, 4 березня, у міській раді команда громадської організації «Місто-сад» представила дизайн, бренд та архітектурний план «Водної станції», розроблений у рамках проекту «Все перетвориться на Місто-сад: від Маріуполя до Лисичанська», що здійснюються ГО «Місто-сад» та проектом «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

На заході були присутні керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, представники структурних підрозділів Лисичанської міської ради, директор Лисичанської міської ДЮСШ Дмитро Ладік, начальник структурного підрозділу «Спортивна культурно-оздоровча база «Лисичанець» («Водна станція») Юрій Шибков, проектний менеджер та координатор проектів ГО «Місто-сад» Володимир Бурковець та Ольга Гвоздік.

Під час презентації, представники ГО зауважили, що у візуальному стилі локації «Водна станція» спробували поєднати принади привабливого берегу головної артерії Східної України — р. Сіверський Донець, місця для проведення міських та обласних спортивних заходів та місця для сімейного відпочинку на природі.

Зазначимо, що проект оновленої «Водної станції» включає в себе реконструкцію частини парку від вхідної брами до спортивних доріжок. Передбачається, що вся територія буде поділена на зони, кожна з яких буде мати необхідне оснащення та відповідне покриття. Так трибуни біля 100-метрових доріжок та р. Сіверський Донець зроблять з дерева, а перед сценою має бути тверде покриття. Праворуч зі сценою розмістять дитячий майданчик, а трохи ліворуч — розміститься пікнік-зона зі столами та мангалами. Самі ж бігові доріжки мають бути з гравійним покриттям, а за трибунами розкинеться воркаут-зона. Освітлення та стенди з нагадування простих правилами поводження на природі — також передбачені у проекті.

Дерево — природний, зручний матеріал, і саме тому представники ГО «Місто-сад» пропонують використовувати його в основних конструкціях парку.

Бренд «Водної станції» — це зелений човен зі спортсменом, що веслує. Він вибраний не випадково, адже саме тут тренуються юнаки та дівчата, що займаються веслуванням на байдарках і каное, а ще це єдина подібна база в області. Тут тренувалися такі видатні спортсмени, як Микола Чужиков, який став золотим призером Літніх Олімпійських ігор 1964 року в Токіо, виступаючи в дисципліні Б-4 1000 м, і багато Заслужених майстрів спорту з веслування на байдарках і каное. Це гідні приклади для підростаючої молоді та її прагнення досягати величезних вершин в улюбленому виді спорту.

Після презентації всі присутні в жвавій дискусії обговорили можливі шляхи фінансування реалізації проекту реконструкції «Водної станції», а по закінченню — отримали подарунки від ГО «Місто-сад» — футболки та значки з новим брендом «Водної станції».

Громадська організація «Місто-сад» — це ініціатива, що створює публічні простори як платформу для формування активного громадянського суспільства.